Verstappen vs. Ocon

Hülkenberg jövője is sínre kerülhet a 3. hely után

Az Olasz Nagydíj időmérő edzésének meglepetését Nico Hülkenberg szolgáltatta, aki a két Red Bullt leszámítva mindenkit maga mögé utasította, és így az előkelő harmadik rajtkockát szerezte meg.


Az Olasz Nagydíj időmérő edzésének meglepetését Nico Hülkenberg szolgáltatta, aki a két Red Bullt leszámítva mindenkit maga mögé utasította, és így az előkelő harmadik rajtkockát szerezte meg.

A fiatal pilóta számára ez a kiugró eredmény jövője szempontjából is fontos lehet, és nem is titkolja, bízik ennek pozitív hatásában.

„Én csak annyit tehetek a jövőm érdekében, hogy nagyon jól teljesítek, és ez a mai eredmény nem rossz”- reagált szerényen a kiváló helyezésre Hülkenberg.

„Számomra az a fontos, hogy a saját teljesítményemre, a versenyképességemre koncentráljak, és ez megkönnyítheti a további dolgokat. És most talán az időzítés sem a legrosszabb.”

A Sauber idei legjobb rajthelyezése a 9. hely, és Hülkenberg nem tagadta, ő is meglepődött a monzai eredményen. „Nagy meglepetés volt ez számunkra is, különösen a döcögős pénteki nap után. A srácok azonban nagyszerű munkát végeztek, és versenyképes autót adtak alám ma. Jó kört raktam össze, ami kellett ehhez a meglepetéshez.”

Természetesen a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn is elégedett volt az időmérő után: „El sem hisszük. Ez fantasztikus. Nico maga is elismerte, tökéletes volt a köre. Remek munkát végzett. Ez fontos volt számunkra, mert megadja a kellő lökést a folytatáshoz. Persze nem szabad elfelejtenünk, hogy ez csak az időmérő volt, reméljük, a versenyen is jó eredményt érhetünk majd el”- nyilatkozta a svájci csapatot irányító hölgy.

 

Kapcsolódó cikkek

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Továbbra is veszélyben az F1-es Olasz Nagydíj

A Forma-1-es Olasz Nagydíj szervezői felkészültek arra az eshetőségre, ha Monza nem tudja meghosszabbítani szerződését a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

Friss hírek