Hülkenberg: Kockázatos lett volna beugrani Kimi helyére - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Kockázatos lett volna beugrani Kimi helyére

HIRDETÉS

Nico Hülkenberg elmondta, hogy nem vállalta a beugrást Kimi Raikkönen helyére az utolsó két futamra és utasította vissza a Lotus ajánlatát, mert azt túlságosan kockázatosnak tartotta.


Nico Hülkenberg elmondta, hogy nem vállalta a beugrást Kimi Raikkönen helyére az utolsó két futamra és utasította vissza a Lotus ajánlatát, mert azt túlságosan kockázatosnak tartotta.

A Sauber német versenyzőjét már egy ideje szóba hozták a Lotus istállóval, így mindenki számára egyértelmű volt, hogy ő veszi majd át a sérült Räikkönen helyét az Amerikai- és a Brazil Nagydíjon, azonban nemet mondott az ajánlatra.

Hülkenberg még nem tudja, hol folytatja 2014-ben, jóllehet a Lotus új befektetője világosan jelezte, hogy azt szeretné, ha a német sztár lenne Romain Grosjean csapattársa a következő idényben.

A Lotus a mai nap jelentette be, hogy Heikki Kovalainen veszi át honfitársa helyét a hátralévő két versenyre, miután Hülkenberg bevallotta, hogy túlságosan kockázatosnak tartotta a beugrást, ez miatt utasította vissza az ajánlatot.

„Természetesen nagyon vonzó. Vonzónak tűnik kívülről” – mondta Hülkenberg. „Ám ez az utolsó két versenyen, ami magában hordoz némi kockázatot. Magasabbról kell nézni a helyzetet, és ezért is hoztuk meg ezt a döntést.”

„Egy olyan új autóba ülni, amit nem ismersz. Ha beültem volna az autóba akkor nem gondolom, hogy az emberek azt várhatták volna, hogy azonnal megverem Romaint, hiszen ő nagyon jól teljesít. Ebből a szemszögből is mérlegelni kellett a dolgokat.”

Hülkenberg megerősítette, hogy nemrég a Lotus főhadiszállásán járt, ahol a csapat vezetőjével, Eric Boullierrel tárgyalt, többek között egy esetleges jövő évi szerződésről.

„Elmentem, hogy személyesen is beszéljek Ericcel erről a két versenyről, és természetesen a jövőről, mivel a következő év is nagyon fontos” – folytatta a német pilóta, aki cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Sauber motorszállítója, a Ferrari akadályozta meg abban, hogy az utolsó két versenyen a Lotus színeiben álljon rajthoz.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!