Hülkenberg megtörné a melbourne-i átkot - F1VILÁG.HU

Hülkenberg megtörné a melbourne-i átkot

HIRDETÉS

Eddig háromszor állt rajthoz Melbourne-ben, ám eddig egyszer sem jutott el a kockás zászlóig a Force India Forma-1-es csapatának versenyzője, Nico Hülkenberg.


Eddig háromszor állt rajthoz Melbourne-ben, ám eddig egyszer sem jutott el a kockás zászlóig a Force India Forma-1-es csapatának versenyzője, Nico Hülkenberg.

A 26 esztendős pilóta a 2010-es, illetve a 2012-es Ausztrál Nagydíjon már az első körben kiesett egy baleset miatt, tavaly pedig a Sauber versenyzőjeként egy műszaki probléma következtében rajthoz sem állhatott az Albert Parkban.

Hülkenberg reméli, idén megfordul a szerencséje, és esélye lesz ara, hogy pontokért harcoljon. Elmondása szerint a téli teszteken látottak alapján erre minden esélye megvan.

„Azt hiszem, meglehetősen elégedettek vagyunk” – nyilatkozta a német versenyző.

„Az utolsó teszthéten, Bahreinben naponta átlagosan 100 kört tettünk meg, és jelentős fejlődést értünk el. Az ember persze mindig szeretne többet tesztelni, de amennyit lehetett, annyit megtettünk.”

„Kényelmesen érzem magam az autóban, de ez az érzés szerintem folyamatosan erősödik majd az évad során. Az autók nagyban különböznek a tavalyiaktól: a kanyarsebesség alacsonyabb a kevesebb leszorítóerő miatt, és a motor viselkedése is más. Szóval új kihívással nézünk szembe, és a tesztek alapján nehéz megmondani, mi lesz majd a helyzet a versenyhétvégéken.”

Hülkenberg kifejtette, a csapat új versenyautója sokat javult a tél során, jövő hétvégén, Melbourne-ben pedig még jobb lehet.

„Az autónk nagy utat tett meg Jerez óta. Minden egyes teszten előreléptünk, és úgy gondolom, remekül kihasználtuk a rendelkezésünkre álló időt. Rengeteg mindent kipipáltunk a tesztek során, és kétlem, hogy rossz formában vagyunk. Persze mindig van hová fejlődni, de jól felkészültek vagyunk.”

„Nem könnyű megmondani, mit várunk ettől a hétvégétől. Azt hiszem, van még egy némi teljesítmény a tarsolyunkban. Egyszerűen csak abban bízom, hogy versenyképesek vagyunk, és pontokért harcolhatunk majd.”

Hirdetés

A Force India versenyzője reméli, idén végre összejönnek a dolgok Ausztráliában, és esélye lesz egy jó eredmény elérésére.

„Eddig háromszor álltam rajthoz Melbourn-ben, de még egy teljes versenykört sem sikerült összehoznom! Azt mondják, hármasával jön a balszerencse, szóval remélhetőleg negyedik próbálkozása már összejönnek a dolgok!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!