Verstappen vs. Ocon

Hülkenberg nem ért egyet a versenybírók döntésével

A Sauber versenyzője, Nico Hülkenberg úgy véli, a versenyirányítás helytelenül utasította őt arra, hogy adja vissza pozícióját a mclarenes Sergio Péreznek a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon.


A Sauber versenyzője, Nico Hülkenberg úgy véli, a versenyirányítás helytelenül utasította őt arra, hogy adja vissza pozícióját a mclarenes Sergio Péreznek a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon.

A német versenyző – aki kilencedikként ért célba a tegnapi futamon, közvetlenül a mexikói mögött – a tizenegyedik helyen haladt a versenyen, amikor a Pérezzel, illetve Pastor Maldonadóval vívott csata közben kiszélesítette a pályát a 7-es kanyarban.

Az eset után versenymérnöke arra utasította, a versenyirányítás kérésére adja vissza pozícióját Péreznek, mert jogtalan előnyhöz jutott.

Hülkenberg azonban meg van győződve arról, nem követett el semmi rosszat, és csupán azért fordult szélesen, mert elég helyet kellett hagynia mclarenes versenytársának a kanyarban.

„Még nem láttam a felvételeket, meg kell majd néznem azokat, de nem értek egyet” – fakadt ki a Sauber versenyzője a futam után.

„Ott volt előttem Pastor, és úgy döntöttem, inkább kívülre húzódom. Tudtam, hogy Sergio belül próbálkozik majd, ezért hagytam neki elég helyet, máskülönben összeütköztünk volna.”

„Úgyhogy egy kicsit áthajtottam a kijárati kerékvetőn. Sajnos az autót ez egy kicsit jobbra dobta, ilyenkor pedig esélye sincs az embernek.”

„Elhagytam a pályát, de már a kanyar előtt én voltam elöl, és nem jutottam semmiféle előnyhöz.”

Hülkenberg elárulta, ha legközelebb hasonló szituációba kerül, megpróbál másképp cselekedni.

„Minden verseny más és más, ez egy különleges helyzet volt, de nyilván észben kell tartanom a történteket. Így is teszek a következő versenyeken, hogy ne forduljon elő ilyen még egyszer.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Friss hírek