Hülkenberg: Nem javult a helyzet, még mindig nehéz követnünk egymást

Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
Austrian Grand Prix, Sunday 30th June 2019. Spielberg, Austria. Hülkenberg
Fotó: Renault
Bár az idei szezonra is mindent megtettek azért, hogy a versenyautók könnyebben tudják követni egymást a Forma-1-ben, Nico Hülkenberg szerint semmi nem változott, még mindig nagyon rossz a helyzet.

A jelentős szabályváltozásokra ugyan 2021-ig még várni kell, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a csapatokkal együttműködve már az idei szezonra is módosított az aerodinamikai szabályokon.

Nico Hülkenberg mindazonáltal azt mondja, komolyan kell venni a dolgot, mert a helyzet még mindig nagyon rossz, és komoly problémát okoz a versenyzőknek.

„Hogy őszinte legyek, ugyanolyan rossz, mint eddig is. Főleg, amikor az ember nagyon közel, talán 5 tizedmásodpercre kerül az előtte lévőhöz” – mondta a német.

„Ha az előtted lévő srác valamiért meginog, vagy elkövet egy hibát, akkor a tapadáshiány néha annyira drasztikus, hogy le kell venned a lábad a gázról, különben kicsúszol. Tényleg olyan, mintha a Kínai nagy falnak ütköznél, vagy kihúznák a lábad alól a talajt.”

„Eltérő koncepcióra van szükségünk. És úgy tudom, ebbe az irányba haladunk.”

Hülkenberg abban bízik, a 2021-re tervezett új szabályokkal sikerül javítani a helyzeten.

„Azt gondolom, a technikai szabályok jó irányba tartanak, és számomra a legfontosabb tényleg az lenne, hogy az aerodinamikai szabályokat megfelelően alakítsák, hogy jó, szoros és tiszta versenyzést lássunk.”

Hülkenberg egyébként nemrég jelen volt azon az értekezleten, ahol a sportág elöljárói és a csapatok a jövőbeli regulákról egyeztettek.

„A találkozón mindenki megértette ennek jelentőségét, és úgy tűnt, mindenki ugyanazt akarja – elvégre a versenyzés és a kiváló show az, ami eladja a Forma-1-et, és kínál jó szórakozást.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!