Verstappen vs. Ocon

Hülkenberg: Nem történhetnének ilyen dolgok velünk

A Force India versenyzője, Nico Hülkenberg úgy véli, egyáltalán nem helyes dolog, hogy a Forma-1 résztvevőinek a biztonság miatt kell aggódniuk Bahreinben.


A Force India versenyzője, Nico Hülkenberg úgy véli, egyáltalán nem helyes dolog, hogy a Forma-1 résztvevőinek a biztonság miatt kell aggódniuk Bahreinben.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Force India alakulatának négy szerelője egy összecsapás közepébe csöppen szerda este, Bahrein fővárosától néhány kilométerre.

A gárda autója mellett egy Molotov-koktél is felrobbant, és noha senki sem sérült meg a balesetben, az istálló egyik alkalmazottja az eset után engedélyt kért a csapattól arra, hogy hazautazzon az Egyesült Királyságba.

„Nyilvánvalóan nem helyes, hogy ilyen dolgok történnek. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk” – mondta Hülkenberg.

„A Forma-1 a szórakoztatásról szól, és nem kellene, hogy ilyen dolgok történjenek velünk. Hogy helyesen cselekednek-e, nem tudom. Nehéz megmondani. Forma-1-es versenyző vagyok, nem pedig politikus, de nem igazán kellene megtörténnie ilyen dolgoknak, nem igaz?”

“Egyáltalán nem jó, hogy ilyenek miatt kell aggódnunk. Reméljük, hogy a hétvége további része nyugodtan telik majd.”

Arra a kérdésre, hogy biztonságban érzi-e magát Bahreinben, a német így felelt: „Rendben vagyok, igen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek