Hülkenberg rajthoz állhat 2012-ben - F1VILÁG.HU

Hülkenberg rajthoz állhat 2012-ben

HIRDETÉS

A Motorsport-Total.com című német szaklap értesülései szerint Nico Hülkenberg jövőre ismét rajthoz állhat a Forma-1-ben, a német ugyanis megállapodott a Force India alakulatával, így Adrian Sutilt váltja a kiscsapat színeiben.


A Motorsport-Total.com című német szaklap értesülései szerint Nico Hülkenberg jövőre ismét rajthoz állhat a Forma-1-ben, a német ugyanis megállapodott a Force India alakulatával, így Adrian Sutilt váltja a kiscsapat színeiben.

Hülkenberg 2010-ben mutatkozott be a királykategóriában a Williams színeiben, a csapat azonban – főként financiális okok miatt – a szezon végén megvált tőle. Az ifjú tehetség ezt követően a Force Indiához szerződött, ahol a csapat teszt –és tartalékversenyzőjeként teljesítette a 2011-es évet.

Német lapértesülések szerint Hülkenberg kedden megállapodott a Force Indiával: a két fél egyéves szerződést kötött, mely magában foglal egy opciót a 2013-as esztendőre is.

A hírt egyelőre sem a német versenyző menedzsmentje, sem a csapat nem erősítette meg.

„Nico és én nem nyilatkozunk a versenyzői kérdésről, amíg a csapat nem formál véleményt a dologról” – mondta Timo Gans, Hülkenberg menedzsere.

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya korábban úgy nyilatkozott, csak decemberben jelentik be, milyen versenyzőpárossal vágnak neki a 2012-es szezonnak, a feltételezések szerint azonban biztosra vehető, hogy az idén debütált Paul di Resta megtarthatja ülését, hiszen a skót tehetség a Mercedes támogatását élvezi.

Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann mindazonáltal hazugságnak nevezte a német szaklap értesüléseit.

„Ez egyáltalán nem igaz. A csapat – Vijay Mallya és Rob Fernley – szerdán megerősítette, hogy ezek csak a sajtó által kitalált pletykák, és semmi közük a valósághoz” – mondta a szakember.

„Tárgyalunk a csapattal. Hogy mikor leszünk készen, nem tudom megmondani, de biztos, hogy nem várunk december 15-ig.”

Hirdetés

A Motorsport-Total.com úgy tudja, Sutil a Williamsszel is folyamatos kapcsolatban áll, így könnyen elképzelhető, hogy jövőre a grove-i gárda színeiben folytatja F1-es pályafutását.

A lap szerint a versenyzői kérdést még ezen a héten tisztázhatja a Force India, a Hülkenberg és di Resta szerződésének kiterjesztéséről szóló opció határideje ugyanis október 15-én lejárt. A bejelentésre állítólag azért nem került sor Koreában, mert utóbbi versenyző menedzsere, Anthony Hamilton nem volt jelen a versenyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!