Megosztás:

Hülkenberg reméli, szabadabban nyomhatják idén

A német versenyző bízik abban, hogy 2017-ben nem kell annyit foglalkozni a gumikkal.
A német versenyző bízik abban, hogy 2017-ben nem kell annyit foglalkozni a gumikkal. © Sahara Force India

A Renault versenyzője, Nico Hülkenberg azt reméli, a Pirelli 2017-es abroncsai lehetővé teszik majd azt, hogy a pilóták a határokat feszegessék.

A 2017-es idényre jelentősen átalakulnak a Forma-1 technikai szabályai, ennek részeképp pedig az abroncsok is megváltoznak: jóval szélesebbek lesznek, így nagyobb mechanikus tapadást biztosítanak majd.

A Pirellinél azt jósolják, csak a gumiknak hála idén 2-2,5 másodperccel gyorsulnak majd a versenyautók, Nico Hülkenberg pedig azt reméli, az előttünk álló idényben már nem kell annyit óvni az abroncsokat.

„Jelenleg még nem tudom, hogy miképp fognak viselkedni az autók és a gumik. Ehhez még egy kicsit korán van” – fogalmazott a Renault újonnan szerződtetett versenyzője.

„Csak akkor fogunk többet tudni, ha már elkezdünk tesztelni, illetve teljesítettünk néhány versenyt. De remélem, hogy egy kicsit szabadabban nyomhatjuk majd, és nem lesz annyi menedzsment. De nem vagyok biztos benne, hogy ez lesz a helyzet.”

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt években látott gumimenedzsment frusztráló-e a versenyzőknek, Hülkenberg így válaszolt: „Bizonyos pillanatokban igen. Másfelől viszont egy különböző kihívás, amivel meg kell birkózni.”

„Néha úgy érzi az ember, hogy korlátozva van, hiszen természetesen a versenyző folyamatosan nyomni akarja a gázt. De ez nem mindig lehetséges, és dönteni kell arról, mikor veszed fel a harcot, vagy mikor spórolsz.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Bár néhány hónap még hátravan az idénykezdetig, a királykategória csapatai már gőzerővel...

Hozzászólások

( komment)