Hülkenberg szép búcsúra készül - F1VILÁG.HU

Hülkenberg szép búcsúra készül

HIRDETÉS
A hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon utolsó versenyét teljesíti a Renault színeiben – és vélhetően a Forma-1-ben is – Nico Hülkenberg.
Nico Hülkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
United States Grand Prix, Saturday 2nd November 2019. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.

A rutinos német pilóta a szezont követően elköszön a francia istállótól, helyét ugyanis Esteban Ocon veszi át 2020-ra.

Mivel a Williams egyetlen ülésén kívül már nincs hely a jövő évi rajtrácson, Hülkenberg az idény végén elköszön a Forma-1-től.

A Renault versenyzője azt mondja, nem volt könnyű szezonjuk, de úgy érzi, sikerült bizonyítaniuk, hogy képesek fejlődni.

„Az idei szezonnak voltak hullámhegyei és hullámvölgyei” – fogalmazott a német versenyző. „Az ausztráliai 7. helyem nyilván pozitív kezdete volt az idénynek, és a kandai, illetve monzai eredmény is azt mutatja, hogy fejlődést értünk el olyan pályákon, ahol létfontosságú a jó motorerő.”

„Összességében azt mondanám, hogy rengeteget tanultam, és magabiztos lehetek azzal kapcsolatban, hogy sikerül szépen zárni a szezont Abu Dhabiban.”

Hülkenberg 2017-ben csatlakozott a Renault csapatához, a dobogóra viszont egész F1-es pályafutása során nem tudott felállni.

„Emlékezetes éveket töltöttem el a Renault-nál. Voltak szép és kevésbé szép pillanatok is, de élveztem az itt eltöltött időt. Voltak nagyszerű eredményeink, és néhány „majdnem” pillanat is – ezekre sokáig emlékezni fogok.”

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a csapatnál, beleértve a mérnökeimet és a szerelőimet, akik komoly erőfeszítéseket tettek a 61 verseny során. Egy van mg hátra, és mindent beleadunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!