Hülkenberg szívesen látná Alonsót a Renault-nál

Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Preparation Day - Montreal, Canada
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17. Canadian Grand Prix, Thursday 8th June 2017. Montreal, Canada., Hülkenberg

Szívesen látná a Renault csapatánál 2018-ban Fernando Alonsót a francia istálló jelenlegi versenyzője, Nico Hülkenberg.

Alonso szerződése 2017 végén jár le a McLarennél, csütörtökön pedig úgy fogalmazott, ha szeptemberig sikerül versenyt nyernie, meghosszabbítja kontraktusát a patinás brit istállóval.

A spanyol arra nem tért ki, mi történik akkor, ha nem jön össze a győzelem, ám elmondása szerint ősszel dönt csak arról, hol folytatja 2018-ban.

Korábban felmerült, hogy Alonso szolgálatai iránt a Renault is élénken érdeklődik, mely csapattal a spanyol 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címig jutott.

Az istálló jelenleg a Jolyon Palmer – Nico Hülkenberg kettőssel vesz részt a bajnoki küzdelmekben, Hülkenberg pedig úgy nyilatkozott, Alonso érkezése jót tenne a Renault-nak.

„Szerintem nagyszerű volna” – mondta a német a Speed Weeknek.

„Nemcsak az egész csapatnak lenne nagyszerű, hanem nekem is, hiszen a világ egyik legjobbja ellen versenyezhetnék. Sokat tanulhatnék tőle, és kétségtelen, hogy Fernando hatalmas lendületet adna a Renault projektjének.”

Hülkenberg hozzátette, lenyűgözte az, ahogy Alonso helytállt a legendás Indianapolis 500-on.

„Azt gondolom, Alonso indianapolisi példája, illetve az én Le Mans-i kalandom a Porschéval is bizonyítja, hogy a Forma-1-es versenyzők nagyon magas szintet képviselnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!