Hülkenberg tudja, Ricciardo miatt nagyobb fokozatra kell kapcsolnia - F1VILÁG.HU

Hülkenberg tudja, Ricciardo miatt nagyobb fokozatra kell kapcsolnia

HIRDETÉS
Nico Hülkenberg úgy érzi, magasabb sebességre kell kapcsolnia 2019-ben ahhoz, hogy legyőzze új csapattársát, Daniel Ricciardót.
Fotó: Renault

Nico Hülkenberg úgy érzi, magasabb sebességre kell kapcsolnia 2019-ben ahhoz, hogy legyőzze új csapattársát, Daniel Ricciardót.

Ricciardo a Red Bulltól szerződik át a Renault-hoz a következő idényre, ahol Carlos Sainz helyét veszi át.

Csapattársa Nico Hülkenberg lesz, aki bár elmondása szerint nem aggódik az ausztrál érkezése miatt, pontosan tudja, Ricciardo kemény ellenfél lesz.

„Mindannyian vízzel főzünk, nem félek senkitől” – mondta Hülkenberg.

„Talán kihívást jelent majd, és talán új sebességi fokozatra kapcsolok, de majd meglátjuk, hogy alakul.”

Hülkenberg 2018-ban az időmérőkön és a versenyeken is jobban szerepelt Sainznál, és bár elégedett az elvégzett munkával, azt mondja, leginkább a csapat folyamatos fejlődésére összpontosított.

„Ez a dolog persze fontos – az embere, a kívülállók jobban nézik, hogy a csapattársához képest hogyan szerepel az ember. Csapaton belül nyilván tudják, mi is folyik itt. De igen, elégedett vagyok. Viszont sokkal fontosabb, hogy a csapat és az autó fejlődik.”

Arra a kérdésre, hogy többet várt-e Sainztól 2018-ban, a német így felelt: „Nem mondanám azt, hogy többet vártam – szerintem ő egy nagyszerű versenyző, igazán versenyképes és gyors.”

„Nagyon segítőkész és hasznos volt a Renault számára, mint ahogy a fejlesztésekhez is sokat hozzátett. Úgy gondolom, erős munkát tudtunk végezni együtt, és jól dolgoztunk a csapatnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!