Hülkenberg túlságosan nehéz lesz jövőre? - F1VILÁG.HU

Hülkenberg túlságosan nehéz lesz jövőre?

HIRDETÉS

Komoly problémákat okozhat 2014-ben Nico Hülkenberg testsúlya – a német versenyző jövője továbbra is bizonytalan, ám nem ez az egyetlen dolog, ami miatt aggódhat a jövő évi szezon kapcsán.


Komoly problémákat okozhat 2014-ben Nico Hülkenberg testsúlya – a német versenyző jövője továbbra is bizonytalan, ám nem ez az egyetlen dolog, ami miatt aggódhat a jövő évi szezon kapcsán.

A Sport Bild című német lap szerint a jelenleg még a Sauber színeiben versenyző pilótának komoly gondot okozhat a következő szezonban 74 kilogrammos testsúlya és 184 centiméteres magassága.

A Saubernek már idén is problémákat okozott a német autóba ültetése, jövőre azonban méretei miatt a 26 éves pilóta komoly hátrányba is kerülhet.

Ennek oka pedig nem más, minthogy az új, hibrid rendszerrel felszerelt turbómotorok érkezése miatt a versenyautók minimális súlyát 48 kg-mal megemelték, egészen pontosan 690 kg-ra. A problémát viszont az okozza, hogy az új aggregátok több mint 48 kg-mal lesznek nehezebbek az idei motoroknál, ez pedig azt jelenti, hogy a könnyebb versenyzők előnybe kerülhetnek majd 2014-ben.

Bár az autók nem lehetnek könnyebbek 690 kg-nál, a csapatoknak lehetőségük van arra, hogy a nekik tetsző módon helyezzék el a ballasztsúlyokat autóikon.

A jelenlegi mezőnyben Mark Webber is a legnehezebb versenyzők közé tartozik: a Red Bull ausztrálja nemrég panaszkodott is erre, elmondása szerint ugyanis mindez komoly hátrányt okoz számára.

„Nem ettem semmit az elmúlt öt évben! Az autók minimális súlyhatára túl alacsony már évek óta. Momentán a tökéletes versenyző 60 kg-ot nyom” – mondta Webber, aki a szezon végén távozik a száguldó cirkuszból.

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel testsúlya 65 kilogramm, ehhez 174 centiméteres magasság párosul. A Hülkenbergéhez hasonló problémával küzd azonban Adrian Sutil is, aki – akárcsak Jenson Button – 183 centi magas és 75 kg.

A Ferrari világbajnoka, Fernando Alonso 64 kg-os testsúllyal rendelkezik, magassága 1,71 méter. Lewis Hamilton 174 centiméteres magas és 67 kiló.

Hirdetés

Hülkenberg jövője egyébiránt továbbra sem tisztázott: egyre biztosabb, hogy a német a szezon végén távozik a Saubertől, 2014-ben Kimi Räikkönen helyét veheti át a Lotusnál.

A Sport Bild értesülései szerint minimális esély van arra, hogy a McLarennél folytassa pályafutását, noha Sergio Pérez mexikói szponzorai késnek a wokingi gárda kifizetésével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!