Hülkenberg: Ugyanazok a problémák az autóval, mint tavaly - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Ugyanazok a problémák az autóval, mint tavaly

HIRDETÉS
Hasonló problémái vannak a Renault-nak idei versenyautójával, mint a tavalyival – ezt mondja az istálló rutinos versenyzője, Nico Hülkenberg.
Fotó: Renault

A francia gyártó 2018-ban a 4. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, célja pedig az volt, hogy idén megszorongassa a három élcsapatot, a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt.

A 2019-es szezon első versenyei azonban nehezen alakult a Renault számára, a gyenge megbízhatóság miatt pedig versenyzője mindössze 6 pontot szereztek az év első két futamán.

Amikor Nico Hülkenberget arról kérdezte a Motorsport.com, sikerült-e javítani néhány kulcsfontosságú területen az idei évre, vagy pedig megvannak-e még a korábbi gyengeségek, a német így felelt: „Pár dolgon javítottunk, és határozottan az a véleményem, hogy a motort tekintve sokat javultunk a télen.”

„Nyilván a bahreini időmérőn gondunk volt vele, de szerintem ez egy kivételes eset volt. A motor sokat fejlődött. Ami az autót, illetve az aerodinamikát illeti: dolgoztunk rajta a télen, de hasonló problémák vannak. Szóval úgy érzem, erre kell fókuszálnunk, valami jobbak kell előállnunk.”

Hülkenberg idén új csapattársat kapott Daniel Ricciardo személyében, ő azonban eddig egyik versenyen sem tudott célba érni. Az ausztrál egy győztes csapattól, a Red Bulltól érkezett a franciákhoz, a legtöbb problémát pedig elmondása szerint az okozza számára, ahogy új autója reagál a kerékvetőkre.

„Ezen is dolgoztunk a télen” – mondta Hülkenberg.

„Daniel egy nagyon kihegyezett autóból érkezett, szóval alkalmazkodnia kellett egy kicsit, és a referenciák mások. De jó, hogy vannak ilyen visszajelzések is. Hiszen ez is kell egy topautóhoz, úgyhogy értékes visszajelzések ezek a csapat számára, hogy ez az, amin dolgoznunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!