Hülkenberget beidézték az időmérős káosz után - F1VILÁG.HU

Hülkenberget beidézték az időmérős káosz után

HIRDETÉS
A Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzését követően beidézték a versenybírók a Renault versenyzőjét, Nico Hülkenberget.
Nico Hülkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
Italian Grand Prix, Friday 6th September 2019. Monza Italy. Hülkenberg

A német versenyző elsőként gurult pályára a kvalifikáció utolsó etapjának (Q3) végén, ám az 1-es kanyart átvágta. Mivel a mögötte érkező versenytársak gyakorlatilag lassúsági versenyt folytattak azért, hogy ne kerüljenek elé, és ne maradjanak szélárnyék nélkül.

Ennek aztán az lett a vége, hogy Carlos Sainz kivételével mindenki lecsúszott arról, hogy egy második gyorskört is teljesítsen az időmérő zárószakaszában.

A történtek után az FIA versenybírái beidézték Hülkenberget annak gyanújával, hogy szándékosan, indokolatlanul hagyta el a pályát az 1-es kanyarban.

Hülkenberget egyébként az eset után újságírók megkérdezték arról, „hogyan lehet 20 km/h-s tempónál elfékezni az első kanyart, mire a német így felelt: „Rosszat reggeliztem!”

Arról, hogy a versenybírók milyen döntést hoznak az esettel kapcsolatban, természetesen beszámolunk majd az F1VILÁG.HU-n.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!