Verstappen vs. Ocon

Hülkenbergre biztos rajtbüntetés vár

Fotó: Renault
Fotó: Renault

A Renault Forma-1-es csapatánál biztosak abban, Nico Hülkenberre rajtbüntetés vár a 2018-as idény hátralévő részében azok után, hogy problémái támadtak az energiatároló rendszerrel a Magyar Nagydíjon.

Hülkenberg a pénteki nyitóedzésen parkolta le autóját a pálya szélén a Hungaroringen, a Renault pedig kénytelen volt azt az energiatárolót beépíteni autójába, mellyel kezdte az idényt.

A csapatnál attól féltek, a felmerült problémák az MGU-K-ra és az MGU-H-ra is negatív hatással lesznek, az energia-visszanyerő rendszer azonban sértetlen maradt.

Nick Chester, a Renault technikai igazgatója viszont a minap elárulta, az energiatárolót nem tudják újra használni idén, és abban sem biztos, hogy az autóba visszahelyezett régebbi egységgel a német kihúzza a szezon végéig.

A szabályok szerint egy idényen belül minden versenyző kettőt használhat az energiatároló rendszerből, ha pedig egy harmadikat is be kell építeni, az adott pilóta 5 rajthelyes büntetést kap.

„Szerintem a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy egy ponton mindenképpen büntetést kapunk majd az energiatároló miatt” – mondta Nick Chester még Magyarországon.

„Elég jelentős mértékben sérült. Volt valahol egy rövidzárlat, szóval nem arról van szó, hogy a cellák maguktól csináltak valamit.”

 

Kapcsolódó cikkek

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén!

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első szabadedzésén, Melbourne-ben. A brit versenyzőtől mindössze 38 ezreddel maradt le Sebastian Vettel, akit csapattársa, Charles Leclerc követett szorosan.

Friss hírek