Idei legjobbját nyújtotta a Toro Rosso Koreában - F1VILÁG.HU

Idei legjobbját nyújtotta a Toro Rosso Koreában

HIRDETÉS

Parádés teljesítménnyel rukkolt elő a vasárnapi Koreai Nagydíjon a Toro Rosso alakulata: a gárda mindkét versenyzője pontot szerzett, így céljuk nem más, minthogy befogják a Saubert a konstruktőri táblázaton.


Parádés teljesítménnyel rukkolt elő a vasárnapi Koreai Nagydíjon a Toro Rosso alakulata: a gárda mindkét versenyzője pontot szerzett, így céljuk nem más, minthogy befogják a Saubert a konstruktőri táblázaton.

A faenzai kiscsapat idei legjobb eredményét érte el a hétvégén, hiszen Jaime Alguersuari Nico Rosberget megelőzve hetedik lett, míg Sebastien Buemi a szintén pontszerző kilencedik helyen futott be.

A remek teljesítménynek hála a Toro Rosso hátránya 3 pontra csökkent a bajnoki tabella hetedik helyén álló Sauberrel szemben.

„Az az igazság, hogy a Toro Rosso csapata fantasztikus munkát végzett, nem csak ezen a hétvégén, hanem már Suzukában is, ahol pályára vittünk néhány új fejlesztést” – nyilatkozta Alguersuari.

„Japánban még nem sikerült a legtöbbet kihozni ezekből, de a két verseny közötti néhány napban a csapat igazán jól dolgozott, és sikerült előrelépnie.”

„Az autó végsebessége fantasztikus, így sikerült megelőznöm Nicót az utolsó körben. Azt kell mondjam, nem gondoltam, hogy sikerül, nem számítottam rá, de egy utolsó próbálkozást még tettem az ügy érdekében, így sikerült megelőznöm. Persze részben a segítségemre volt az a tény, hogy egy kicsit hibázott abban a körben.”

„A nagyszerű bokszkiállásokkal együtt érhettük el ezt a fantasztikus eredményt. Nagyon örülök a csapat miatt, hiszen mindenki keményen dolgozott, különösen a szerelők, akik az autóra rakták az új elemeket.”

„Most sikerült közelebb kerülnünk a Sauberhez három futammal a bajnokság vége előtt. Szerintem van esélyünk arra, hogy megelőzzük őket, ha ilyen teljesítményt tudunk nyújtani továbbra is.”

Alguersuari csapattársa, Sebastien Buemi szintén elégedett teljesítményével, hiszen az első körben meglehetősen visszaesett rajtpozíciójához képest.

Hirdetés

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel” – mondta a svájci tehetség.

„Valaki nekem ütközött az első körben, ami négy pozícióba került, és igazából nem is tudom, mi történt pontosan. Ezután keményen kellett dolgoznom azon, hogy megelőzzem az előttem lévőket – beleértve a két Williamset, a két Saubert, illetve mindkét Force Indiát.”

„Az autó nagyon versenyképes volt, jó végsebességgel rendelkezett az egyenesben. A bokszkiállások szintén jól mentek, szóval szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, hiszen a hétvége elejétől kezdve nagyszerű munkát végzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!