Ausztria is ragaszkodik az F1-es rajtrácslányokhoz - F1VILÁG.HU

Ausztria is ragaszkodik az F1-es rajtrácslányokhoz

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

Bár a Liberty Media az idei szezonban már rajtrácslányok helyett rajtrácsgyerekeket alkalmaz a Forma-1-ben, a hétvégi Osztrák Nagydíjon bizony továbbra is jelen lesznek a csinos hölgyek.

A sportág tulajdonosai még az évadot megelőzően jelentették be, „száműzik” a dekoratív nőket a rajtrácsról, mert úgy érzik, a versenyautók mellett táblát tartó hölgyek „nem felelnek meg a Forma-1 által képviselt értékeknek, és ellentétesen a modernkori szociális normákkal”.

Hiába a „tiltás”, a Monacói Nagydíj szervezői idén is foglalkoztattak csinos hölgyeket – igaz, nem az évtizedek során megszokott rajtrácslányokat: a hoszteszek a verseny főszponzorát népszerűsítették, és közös fotókat készítettek a versenyzőkkel és a rajongókkal.

[su_spoiler title=”Fotók: Osztrák grid girlök az elmúlt évekből” style=”fancy” icon=”folder-1″]

[/su_spoiler]

Ausztriában a hölgyek az évek során rendre népviseletbe, az úgynevezett dirndlibe öltöztek, a hagyományon pedig idén sem szeretnének változtatni.

„Ez egy hihetetlen bábszínház” – reagált a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a Kronen Zeitungnak nyilatkozva. „A Forma-1-nek fontosabb dolga is lenne, minthogy a rajtrácsányokról vitatkozzon.”

Az Osztrák Nagydíjnak otthont adó Red Bull Ring szóvivője, Stefan Hötschl éppen ezért megnyugtatott mindenkit: a csinosan felöltözött ’Formula Unák’ idén is jelen lesznek Spielbergben: „Lesznek feladataik a versenypálya különböző helyein.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!