Hírek

Időmérős teljesítményén javítana a Sauber

A Sauber istálló résztulajdonosa, Monisha Kaltenborn elárulta, csapata mindent megtesz azért, hogy a következő versenyeken javítson időmérős teljesítményén, jelenleg ugyanis ez az a terület, ahol a svájci gárda gyengélkedik riválisaival szemben.


A Sauber istálló résztulajdonosa, Monisha Kaltenborn elárulta, csapata mindent megtesz azért, hogy a következő versenyeken javítson időmérős teljesítményén, jelenleg ugyanis ez az a terület, ahol a svájci gárda gyengélkedik riválisaival szemben.

A Sauber számára kiválóan alakult a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, hiszen idei második dobogós helyezését érte el: Sergio Perez a tizenötödik helyről rajtolva lett harmadik, ami jól mutatja, a C31-es versenygép milyen jó teljesítményre képes versenykörülmények között.

Az egykörös tempón azonban még javítani kell, ezzel tisztában vannak a csapatnál is. Éppen ezért mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb komoly előrelépést tegyenek ezen a területen.

„Egyértelmű célunk, hogy javítsunk az időmérőkön, mivel, ha sikerülne előrébb helyet foglalnunk a rajtrácson, sokkal gyorsabbak lehetnénk, és még többet hozhatnánk ki az autóból. Szóval arra törekszünk, hogy előrébb kerüljünk” – mondta Monisha Kaltenborn, a gárda ügyvezető-igazgatója.

A szakember hozzátette, körültekintőnek kell lenniük, hiszen úgy kell javulást elérniük, hogy versenyteljesítményük eközben nem romlik le.

„Ez egy nehéz feladat. Úgy vélem, sok a tennivalónk arra vonatkozóan is, hogy miképp készítjük fel magunkat az időmérőre, és van elég terület, amelyen csapatként tovább kell dolgoznunk. Ha sikerül jobban összeraknunk a kvalifikációkat, akkor több ilyen szép eredményt érhetünk el.”

Bár Kaltenborn biztos benne, a Sauber autója igencsak versenyképes, tisztában van azzal, hogy a következő dobogóhoz az kell, hogy ismét minden összeálljon.

„Meggyőződésem, hogy az autó versenyképes, de ahhoz, hogy dobogóra álljunk, sok mindennek össze kell állnia. Vannak olyan tényezők, melyeket befolyásolhatunk, de vannak olyanok is, melyeket nem. Szóval előbbieken dolgozunk kell. Ezek mi magunk vagyunk, az általunk elvégzett dolgok, valamint a stratégiák. Ha sikerül ezeket összerakni, akkor a többi is passzolni fog, szóval remélem, hogy többször élünk majd át ilyen pillanatokat.”

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy dobogóra állhattunk, és remélem, hogy nem kell olyan sokat várni a következő pillanatra, mint amennyit Malajzia óta kellett.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner attól tart, a Forma-1 csapatai talán soha nem tudnak felülkerekedni az idei évben…