Igencsak hasznosan telt Vettelék tesztnapja

YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 03: Sebastian Vettel, Ferrari SF90 during the Abu Dhabi December Testing at Yas Marina Circuit on December 03, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Hasznosan telt az abu dhabi szezonzáró teszt Sebastian Vettel és a Ferrari számára.

A német versenyző összesen 136 kört, azaz 755 kilométert tett meg az idényzáró Abu Dhabi Nagydíjnak otthont adó Yas Marina versenypálya – ez két versenytávnak felel meg ezen a helyszínen.

A teszt első órájában a csapatoknak lehetőségük volt arra, hogy aerodinamikai mérőeszközökkel szereljék fel autóikat: Vettel négy etapot teljesített az első 60 percben adatgyűjtés céljából.

Ezt követően aztán a Pirelli tesztprogramja vette kezdetét: a csapatok a 2019-es, illetve a 2020-as gumikeverékkel dolgoztak – az Amerikai Nagydíj szabadedzései óta először.

Az ebédszünet után Vettel a gumigyártó összes gumikeverékét kipróbálta, és természetesen néhány hosszabb etap is belefért a programba. Legjobb ideje 1 perc 37,991 másodperc lett a C5-ös keverékkel, így Valtteri Bottas mögött, a 2. helyen zárta a napot.

„Hasznos nap volt abból a szempontból, hogy valós elképzelésünk lehet már a 2020-as gumikról az ideiekkel összehasonlítva” – mondta Vettel a tesztnap után.

„A célunk tehát leginkább az összehasonlítás volt ma, és igyekeztük maximalizálni a pályán eltöltött időt.”

Vettel számára ez volt az utolsó pályán töltött munkanap, repülhet haza családjához, mely nemrég egy fiúgyermekkel bővült. Szerdán Charles Leclerc folytatja a munkát a Ferrarival.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!