Így lépett túl Bottas a szezonnyitón történt balesetén - F1VILÁG.HU

Így lépett túl Bottas a szezonnyitón történt balesetén

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője úgy gondolja, a tavalyi F1-es szezon nehézségei hozzásegítették őt ahhoz, hogy az Ausztrál Nagydíj kudarcait jól tudja kezelni.

Bottas számára nem indult jól a szezon, ugyanis az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén összetörte a Mercedest, így csak a 15. Rajthelyről kezdhette meg a versenyt. A finn pilótának csak a 8. helyig sikerült felzárkóznia, ám úgy érzi, könnyen túl tud jutni a hétvégén – véleménye szerint a tavalyi év nagyon sokat segített neki mentálisan, hogy az ilyen helyzeteket kezelni tudja.

Ez olyasmi, amit a tavalyi évben tanultam meg” – nyilatkozta Bottas. „Minden hibából tanulnod kell, de van egy határ, hogy mi az, amit le kell győznöd magadban. Mert egy vagy két hét múlva új verseny következik, ahol a legjobb formában kell lenned szellemileg is.”

„Nem volt jó hétvége, de mit tehetnénk? Azt hiszem, az időmérős hiba lerombolta az egész versenyt. De nem pánikolok, ez még csak az első verseny volt a 21-ből.”

Bottas egyértelmű célja, hogy a bajnoki címért harcoljon idén, és habár a szezonkezdet nehéz volt számára, voltak azért pozitívumai is a szezonnyitónak, amelyek motivációt adnak számára a következő futamokra.

„Úgy éreztem, hogy jól kezelem a dolgokat, és a Q2-ben nagyon hasonló volt a tempóm Lewiséhoz. A Q3-ban remek munkát végzett, ahol én összetörtem az autót. Tudom, hogy a Q2-es időm alapján még sokkal több volt a körben, mert a tempó megvan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!