Így növelné a versenyek számát Ross Brawn - F1VILÁG.HU

Így növelné a versenyek számát Ross Brawn

HIRDETÉS

A Forma-1 új sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, véleménye szerint nem lenne akadálya annak, hogy több versenyt rendezzenek a jövőben, ehhez azonban a csapatok átszervezésére volna szükség.


A Forma-1 új sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, véleménye szerint nem lenne akadálya annak, hogy több versenyt rendezzenek a jövőben, ehhez azonban a csapatok átszervezésére volna szükség.

2016-ban minden idők legsűrűbb programja volt a Forma-1 mezőnyének, hiszen 21 versenyt rendeztek az évad során.

Ross Brawn szerint ezt a számot növelni is lehetne, hiszen a versenyzők számára nem lenne megterhelő. A csapatokat viszont át kellene szervezni: a NASCAR-hoz hasonlóan két műszakban dolgozhatna a személyzet.

„Semmi okát nem látom annak, miért ne lehetne több versenyünk, a csapatok jelenlegi struktúrájával azonban ez nem megvalósítható” – mondta a szakember az ESPN-nek nyilatkozva.

„Ha tudnánk több versenyt rendezni, és megtalálnánk a módját annak, hogy a csapatok megfelelő kapacitással rendelkezzenek ehhez, akkor sem kell amiatt aggódnunk, hogy a versenyzőknek megterhelő lenne, hiszen már nincsenek tesztek. A csapat személyzete, a mérnökök viszont megszenvedhetik.”

„De ez megoldható. Alapvetően el kell döntenünk azt, hogy akarjuk-e növelni a versenyek számát, és hogy van-e értelme a sport, illetve a show szempontjából.”

„A Liberty Media megkérdezett arról, mit gondolok, mi a maximális versenyszám, de én erre azt válaszoltam, hogy egyensúlyra van szükség a minőség és a mennyiség tekintetében.”

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nemcsak azért lesz több versenyünk, mert növelni tudjuk a számot – ezek a versenyek minőségiek kell, hogy legyenek, jó és izgalmas helyszíneken. A versenyek gyakoriságát is át kell gondolni, mert ez a kéthetes egyensúly valójában tökéletes.”

„A csapatok viszont képesek úgy szervezni magukat, hogy több versenyt fussanak a jelenlegi mennyiségnél. Persze van egy pont, amikor már be kell szállni, hogy segítsük őket, mert a 20-21 is elég kemény a személyzet és a mérnökök számára – megterhelő azoknak, akik utaznak.”

Hirdetés

„De ha sikerülne két személyzetet felállítani csapaton belül – amit tudomásom szerint a NASCAR-ban is csinálnak – akkor meg lehet valósítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!