Verstappen vs. Ocon

Így tenné jobbá a Forma-1-et Verstappen

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatnak ifjú titánja, Max Verstappen támogatja a Liberty Media azon törekvéseit, hogy úgy alakítsa a sportág szabályait, hogy a jövőben több előzést lássunk a királykategóriában.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a minap jelentette be, hogy már a 2019-es szezonra módosulnak a technikai szabályok: a cél, hogy a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal pedig növeljék az előzések számát, mely 2017 óta drasztikusan csökkent a száguldó cirkuszban.

Az F1VILÁG kérdésére a Red Bull versenyzője, Max Verstappen a budapesti Nagy Futam alkalmával elárulta, támogatja a Liberty Media törekvéseit, ám az, hogy mennyi akciót látunk a versenyeken, természetesen nagyban függ az adott pályától is.

„Nos, azt gondolom, már most is jó úton járunk” – mondta az ifjú holland, amikor arról kérdeztük, milyen ötletekkel, tanácsokkal látná el a Forma-1 első emberét, Chase Carey-t a száguldó cirkusz jövőjével kapcsolatban.

„Vannak javaslatok arra vonatkozóan már a következő évre is, hogy miképp lehetne – fogalmazzunk úgy – könnyebbé tenni az előzéseket. Nagyon fontos, hogy az autók követni tudják egymást, és könnyebben tudjunk harcolni egymással.”

„Az idei első, ausztráliai versenyen nem volt túl sok előzés, de például múlt hétvégén, Bakuban rengeteg volt az akció a pályán. Szóval mindez nagyban függ az adott helyszíntől is.”

Fotó: F1VILÁG

A budapesti Nagy Futamon egyébként jelen volt Chase Carey, a Liberty Media első embere is, Verstappen pedig meg is említette az üzletembernek, hogy szerinte jó lenne, ha a Forma-1-es versenyautók újra hangosak lennének.

„A másik dolog, amiről az imént beszélgettünk Chase Carey-vel: a hanghatások. De tudom, hogy Chase már dolgozik az ügyön, szóval minden szuper!” – folytatta kérdésünkre Verstappen.

 

Kapcsolódó cikkek

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Képgaléria: A Red Bull 2019-es versenyautója

Rögtön az internetes bemutatót követően pályára vitte 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a Red Bull. Az átmeneti fényezéssel tündöklő autóval Max Verstappen tehette meg az első métereket Silverstone-ban.

Fotók: Verstappen bejáratta az új Red Bullt

Szerdán a bemutatás után pályára vitte Silverstone-ban a Red Bull 2019-es versenyautóját az osztrák csapat ifjú versenyzője, Max Verstappen. A RB15-ös egyelőre átmeneti fényezéssel mutatta csak meg magát, a végleges festés várhatóan az Ausztrál Nagydíjon debütál.

Leleplezték a Honda-motoros Red Bullt!

Lehullt a lepel a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautójáról – az RB15-össel idén két ifjú titán, Max Verstappen és Pierre Gasly szállhat harcba.

Friss hírek