Ihletett kapott az F1 a Brazíliában látottak után - F1VILÁG.HU

Ihletett kapott az F1 a Brazíliában látottak után

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint fontolóra kellene venni, hogy a jövőben úgy változtassanak a szabályokon, hogy olyan látványos újraindításokat lássunk a versenyeken, mint a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15, Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 and Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-227DXAJPD2111 // Usage for editorial use only //

Az idei évre oly módon változtak a biztonsági autós periódusokat követő újraindításokra vonatkozó regulák, hogy a versenyzők csak a célvonalat elhagyva előzhetik meg egymást. Korábban már az első biztonsági autós vonal után szabad volt az út – ezt a vonalat a bokszbejárat előtt helyezik el.

A 2019-es új szabálynak köszönhetően Max Verstappen egészen a célvonalig vissza tudta fogni a mezőny tempóját, és nem kezdett el gyorsítani az utolsó kanyarból kijövet. Ez a taktika pedig igencsak látványosnak bizonyult.

Brawn nemrég elárulta, felfigyeltek a történtekre, a látványos újraindításokat pedig megismételnék a jövőben is.

„A második újraindításnál Verstappen különösen erős volt – egészen a végsőkig visszafogta a mezőnyt, hogy megbizonyosodjon arról, senki sem tud szélárnyékot fogva elmenni mellette, ezáltal elorozva tőle a győzelmet” – fogalmazott Brawn.

„Izgalmas és lenyűgöző újraindítás volt, amit alaposan kielemzünk majd, mivel az összetorlódott mezőny a második restartnál nagyon látványos volt, a legkisebb előny pedig döntőnek bizonyult. Szóval érdekes lehet megvizsgálni annak lehetőségét, hogy ezeket a körülményeket a jövőben újra megteremtsük, kétségkívül feltárjuk majd ezt is a jövőben.”

Nem Brawn volt az egyetlen, aki nagyon élvezte az újraindítást: Daniel Ricciardónak is tetszett a szoros küzdelem.

„Király volt!” – mondta az ausztrál. „Szerintem az, hogy most nem előzhetünk a célvonalig, lehetőséget ad arra, hogy ne lógjunk meg korán.”

„Lewis [Hamilton] az első újraindításnál korán a gázra lépett, aztán látta, hogy a többiek közel vannak, úgyhogy visszalassított. Hogy őszinte legyek, imádtam, szóval teljesen rendben van.”

„Látható, hogy van, aki blokkolóra fékezett, és egy kicsit kaotikussá válhat a dolog, de nyilván több adrenalint ad.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!