Ilyen autókat szeretne Brawn a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Ilyen autókat szeretne Brawn a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Ross Brawn (GBR) Formula One Managing Director of Motorsports at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 16 April 2017.

Ross Brawn szerint világos, hogy mi a probléma a jelenlegi versenygépekkel a Forma-1-ben, és elárulta, azon dolgoznak, hogy mihamarabb változást érjenek el.

Habár az autók gyorsabbak, a versenyek szorosabbak lettek, további változásokra van szükség a Forma-1-ben, hiszen például még mindig nem elég az előzések száma – véli Ross Brawn. A szakember szerint ennek egyik legnagyobb oka az, hogy amikor a versenypályán egy pilóta utoléri ellenfelét, a turbulens levegő megakadályozza őt abban, hogy közelebb és előzési pozícióba kerüljön.

„A 2017-es autóknak rendkívül kifinomult formájuk van, amelyek érzékenyek a légáramlatokra” – véli Brawn. „Az eredmény az, hogy a hátsó ember bajban van, mert turbulens levegőben vezet. Szóval olyan autókat szeretnénk, amelyek megőrzik a jelenlegi sebességet, de kevesebb turbulenciát termelnek. Meggyőződésem, hogy lehet valamit tenni.”

Brawnt a Liberty Media kérte fel, hogy segítsen a sport fejlesztésében, a brit pedig örömmel fogadta a feladatot – szerinte a következő cél az, hogy szorosabb mezőnyt lássanak a nézők, hogy a kiscsapatoknak is legyen esélyük beleszólni az élen zajló küzdelembe.

„Nagyobb egyensúly kell a mezőnyben” – mondta a brit. „Azt szeretném, hogy a Force India egy jó versenyzővel, egy különleges napon verseny tudjon nyerni. Valamint újra lehetővé kell tenni a privát csapatok részvételét.”

Brawn szerint ugyan jó úton haladnak, azonban még bőven vannak kihívások előttük: „A szabályozás néhány szerencsétlen megoldáshoz vezetett, mint a cápauszony vagy a T-szárny, illetve van egy motorgenerációnk, amely nagyon drága és komplex. A motorgyártókkal egyeztetve meglátjuk majd, hogy milyen erőforrásokat szeretnénk a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!