Ilyen időjárás várható a hétvégi F1-es Spanyol Nagydíjra

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Habár sokkal jobb idő várja majd a Forma-1 mezőnyét a Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában, mint a szezont megelőző teszteken, azért egy tényező megkavarhatja az erőviszonyokat.

A megszokottnál kicsit hűvösebb időre számíthatnak majd a csapatok és pilóták Barcelonában, a hétvége során 18-20 °C körül alakul majd a hőmérséklet – már ha az előző éveket tekintjük megszokottnak, a téli tesztek során ugyanis erős havazással kellett szembenéznie a mezőnynek.

Csütörtökről péntekre javulni fog az időjárás, azonban szombaton kénytelenek lesznek a felhők helyzetét is figyelni a csapatok, ugyanis a harmadik szabadedzésen még nem, de az időmérő edzésre nagy eséllyel megérkezhet a csapadék.

A versenyre azonban – egyelőre úgy tűnik –nem kell számolnia senkinek csapadékkal, vasárnapra ugyanis újra kedvezőbbé válik majd az idő.

A Spanyol Nagydíjon az elmúlt 5 évben nagyon ritka volt, hogy esőben kellett körözniük a pilótáknak, az elmúlt 25 alkalom során (szabadedzések, időmérő és versenyek összesen) csupán egyetlen egy alkalmat nyilvánítottak „esősnek”. Az átlaghőmérséklet ezekben az években 24,2 °C volt, míg a pályáé 39,4 °C.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek