Verstappen vs. Ocon

Ilyen lehet a miami F1-es pálya vonalvezetése

Fotó: F1VILÁG
Fotó: F1VILÁG

Napvilágot láttak az első tervek a Miami belvárosába tervezett Forma-1-es versenypályáról – arról, hogy lesz-e futam, jövő héten születhet majd döntés.

Az F1VILÁG is beszámolt arról, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media a jövőben szeretné kiterjeszteni a sportág jelenlétét Kínában, illetve az Egyesült Államokban.

Az amerikai vállalat szándékai olyannyira komolyak, hogy Miami akár már 2019-ben bekerülhet az F1-es programba. A városi közgyűlés jövő csütörtökön ülésezik, ekkor születhet majd döntés.

A minap a város egyik tisztviselőjének jóvoltából a versenypálya tervezett nyomvonaláról is megjelent egy vázlat: ez alapján egy tempós, modern utcai pályát alakítanának ki Miami belvárosában.

Fotó: Twitter/Ken Russell

Az aszfaltcsík a kikötőben terülne el, és az American Airlines Arenát ölelné körbe.

„Úgy gondoljuk, hogy Miami csodálatos város lehet egy versenyrendezéshez. Jelenleg is dolgozunk azon a folyamaton, hogy meghatározzuk, össze tudunk-e hozni valami olyasvalamit a várossal, ami mindkét fél számára működik” – fogalmazott Chase Carey.

 

Kapcsolódó cikkek

„Drága hibának” tartja a 2019-es változásokat a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint még a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media is elismerné, hogy elsiették a 2019-ben bevezetésre kerülő aerodinamikai szabályokat. A szakember szerint a változtatásoktól nem lesz jobb a versenyzés idén.

Friss hírek