Ilyen már rég volt: A Red Bull a motorral elégedett, a kasztnival nem

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko olyat mondott, amit már nagyon-nagyon régen hallhattunk a csapattól: elégedettek a motorral, a kasztin viszont még jócskán van mit fejleszteni.

Max Verstappen Sebastian Vettelt megelőzve a 3. helyre zárkózott fel az Ausztrál Nagydíj versenyén, és az utolsó körökben támadni kezdte a 2. pozícióban autózó Hamiltont is – ez végül egy hiba miatt nem sikerült számára. Hátránya azonban így is mindössze 1,7 másodperc volt a célba éréskor. 

A Red Bull idén váltott a Honda erőforrásaira, miután a Renault-val csúnya véget ért a kapcsolatuk: a francia gyártóval folyamatos harcban álltak amiatt, mert a motor teljesítményét nyilvánosan kritizálták.

Helmut Marko most elmondta, nagyon örült annak, amit a melbourne-i versenyen látott, viszont az eredmény arra is rávilágított, hogy milyen területen kell fejlődniük. 

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok” – mondta a Red Bull szakembere. „Nem volt semmilyen problémánk a motorral az első edzéstől kezdve a verseny végéig.”

„Sok energiát spóroltunk, mert az utolsó három körön támadni akartunk. Sajnos Max kiszélesítette a kanyart, szóval nem tudtunk küzdeni Hamiltonnal.”

„Örülünk, hogy a különbség a Mercedeshez képest nem volt olyan nagy, mint az időmérőn. De tudjuk, hogy még sokat kell dolgoznunk a kasztnin, hogy kihívást jelentsünk az elöl állók számára – akárki legyen is éppen ott.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek