Ilyen Vettel, ha csapattársa legyőzi őt

Fotó: Red Bull Racing
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 25: Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing and Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing share a joke in the garage during practice ahead of the Hungarian Formula One Grand Prix at Hungaroring on July 25, 2014 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) *** Local Caption *** Sebastian Vettel; Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo elmesélte, milyen volt F1-es csapattársi viszonyuk Sebastian Vettellel, amikor legyőzte őt a Red Bullnál.

Daniel Ricciardo elmesélte, milyen volt F1-es csapattársi viszonyuk Sebastian Vettellel, amikor legyőzte őt a Red Bullnál.

Ricciardo elismerően nyilatkozott Sebastian Vettelről: szerinte a német csapattársként nagyon korrekten viselkedett vele, még akkor is, amikor ő jött ki győztesként egy-egy csatából.

Ricciardo 2014-ben érkezett a Red Bull csapatához, ahol Vettelnek bizonyára jó néhányszor fejfájást okozhatott, azonban az ausztrál szerint ő ezt nagyon jól viselte, és kifelé soha nem mutatta, hogy emiatt feszültség lenne benne. 

„Zárt ajtók mögött talán megmutatkozott a frusztrációja, de hozzám mindig odajött és tiszteletet mutatott” – mondta Ricciardo. 

Előfordult, hogy Ricciardo és Vettel a pályán küzdött meg egymással, és a nagy csatározások ellenére a német ekkor is elismerte csapattársa teljesítményét – és ezt a szemébe is mondta. 

Azt mondta: „csodálatos csata volt, kemény, de fair módon küzdöttél.” Tisztelt. Biztosan nem akarta, hogy így alakuljanak a dolgok, de hát mégis…”

A 2014-es szezonban Ricciardo a győzelmek számában 3-0-ra, a pontok tekintetében pedig 238-167-re legyőzte Vettelt – szerinte ez hozzájárult ahhoz, hogy továbbálljon a Ferrarihoz. 

„Ez jel lehetett számára, hogy tovább kell lépnie, és én leszek a következő, aki a csapatot vezeti” – folytatta az ausztrál. 

Elképzelhető, hogy a 2019-es szezonban Charles Leclerc mellett hasonló szituációban találja majd magát Vettel – Ricciardo elmesélte, ő hogyan készült a Vettel elleni szezonra. 

„Akkoriban megnéztem az onboard felvételeit, és tudtam, hogy milyen gyors és tehetséges. De azt gondoltam: „Szerintem ez nekem is menne. Tényleg azt gondolom, hogy én is képes vagyok arra, amire ő.””

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!