Ilyen Vettel, ha csapattársa legyőzi őt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Daniel Ricciardo elmesélte, milyen volt F1-es csapattársi viszonyuk Sebastian Vettellel, amikor legyőzte őt a Red Bullnál.

Daniel Ricciardo elmesélte, milyen volt F1-es csapattársi viszonyuk Sebastian Vettellel, amikor legyőzte őt a Red Bullnál.

Ricciardo elismerően nyilatkozott Sebastian Vettelről: szerinte a német csapattársként nagyon korrekten viselkedett vele, még akkor is, amikor ő jött ki győztesként egy-egy csatából.

Ricciardo 2014-ben érkezett a Red Bull csapatához, ahol Vettelnek bizonyára jó néhányszor fejfájást okozhatott, azonban az ausztrál szerint ő ezt nagyon jól viselte, és kifelé soha nem mutatta, hogy emiatt feszültség lenne benne. 

„Zárt ajtók mögött talán megmutatkozott a frusztrációja, de hozzám mindig odajött és tiszteletet mutatott” – mondta Ricciardo. 

Előfordult, hogy Ricciardo és Vettel a pályán küzdött meg egymással, és a nagy csatározások ellenére a német ekkor is elismerte csapattársa teljesítményét – és ezt a szemébe is mondta. 

Azt mondta: „csodálatos csata volt, kemény, de fair módon küzdöttél.” Tisztelt. Biztosan nem akarta, hogy így alakuljanak a dolgok, de hát mégis…”

A 2014-es szezonban Ricciardo a győzelmek számában 3-0-ra, a pontok tekintetében pedig 238-167-re legyőzte Vettelt – szerinte ez hozzájárult ahhoz, hogy továbbálljon a Ferrarihoz. 

„Ez jel lehetett számára, hogy tovább kell lépnie, és én leszek a következő, aki a csapatot vezeti” – folytatta az ausztrál. 

Elképzelhető, hogy a 2019-es szezonban Charles Leclerc mellett hasonló szituációban találja majd magát Vettel – Ricciardo elmesélte, ő hogyan készült a Vettel elleni szezonra. 

„Akkoriban megnéztem az onboard felvételeit, és tudtam, hogy milyen gyors és tehetséges. De azt gondoltam: „Szerintem ez nekem is menne. Tényleg azt gondolom, hogy én is képes vagyok arra, amire ő.””

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek