Íme a bahreini gumiválasztások: a McLaren agresszív stratégiával készül!

Fotó: McLaren
Fernando Alonso, McLaren, Melbourne

Nyilvánosságra hozta a csapatok bahreini gumiválasztásait a Forma-1 kizárólagos abroncsszállítója, a Pirelli.

Jövő hétvégén tartják a 2018. évi Forma-1-es világbajnokság második versenyét, a Bahreini Nagydíjat, ahol a királykategória mezőnye a közepes, a lágy és a szuperlágy keverékeket használhatja majd.

A legagresszívebb gumiválasztás kétségkívül a McLarené: Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne 9-9 garnitúrát kap majd az elérhető leglágyabb vegyületből, a közepes keverékből pedig mindössze 1-1 szettet.

Ami az élmezőnyt illeti: a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull jobbára hasonlóan taktikázik, mindhárom istálló 7 garnitúra szuperlágyat választott versenyzőinek, és Valtteri Bottas kivételével mindenki 4 szettet kap a lágyból, kettőt pedig a közepesből. Bottas a közepesből mindössze 1 garnitúrát használhat, a lágyból így eggyel többet, ötöt.

„A bahreini egy másmilyen pálya, jóval melegebb van, és sokkal inkább szól a kigyorsításokról. Szóval a hátsó abroncsok általában jobban degradálódnak” – mondta Mario Isola, a Pirelii F1-es főnöke. „Ezért döntöttünk a közepes, a lágy és a szuperlágy mellett.”

„Tavaly az eggyel keményebb gumiválasztással 1-2 kerékcsere volt, szóval azzal, hogy idén eggyel lágyabb gumikat hoztunk, ismét e két taktika dominálhat, vagy inkább a két kerékcsere felé hajlanak majd a csapatok.”

A Forma-1-es csapatok bahreini gumiválasztásai:

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!