Verstappen vs. Ocon

Íme az F1-es csapatok monacói gumiválasztásai

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Nyilvánosságra hozta a Forma-1-es csapatok monacói gumiválasztásait a Pirelli.

Az utcai pályán debütál majd az olasz gumigyártó leglágyabb keveréke, a hiperlágy, az aszfaltcsík karakterisztikájából adódóan pedig a legtöbb csapat erre a vegyületre támaszkodik majd a versenyhétvége során.

A mezőny ezúttal is háromféle abroncs közül válogathat, hiszen a hiperlágy mellett az ultralágy és a szuperlágy lesz még elérhető Monacóban.

Miközben a leglágyabb keverékből a Ferrari és a Red Bull 10, illetve 11 garnitúrát kért be, a címvédő Mercedes csupán 9 szettet használ majd a hiperlágyakból.

Sőt, a Mercedesnél házon belül is eltérően taktikáznak, a szuperlágyakból ugyanis Lewis Hamilton 2, Valtteri Bottas pedig 1 garnitúrát használ majd.

A csapatok gumiválasztásai az F1-es Monacói Nagydíjra:

Forrás: Pirelli

A Pirelli gumiválasztásai az idei versenyekre:

Forrás: Pirelli
 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Friss hírek