Íme az F1-es Olasz Nagydíj rajtrácsa - F1VILÁG.HU

Íme az F1-es Olasz Nagydíj rajtrácsa

HIRDETÉS
Meglehetősen kaotikusra sikeredett a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati időmérője, a kialakult helyzet miatt pedig végül 3 versenyző megrovásban részesült. A pole-ból Charles Leclerc rajtolhat Monzában, aki idei negyedik rajtelsőségét szerezte meg.
Charles Leclerc (Ferrari), followed by Daniel Ricciardo (Renault) & Nico Hülkenberg (Renault)

A Q3-ban szombaton három versenyző sem tudott mért kört autózni: Kimi Räikkönen a falnak csapta autóját, Alexander Albon és Lance Stroll pedig annak vált áldozatául, hogy a küzdelmek egyfajta lassúsági versenybe torkolltak amiatt, mert a versenyzők igyekeztek szélárnyékot szerezni riválisaiktól, és nem akartak elöl haladni.

Leclerc így a Q3-ban futott első mért idejével megszerezte a pole-t, 39 ezredmásodperccel megelőzve a vb-éllovas Lewis Hamiltont. A monacói bizakodóan várja a versenyt, elmondása szerint ugyanis a pénteki edzéseken jobb volt a versenytempójuk, mint egy hete, Spában.

A második sorból Valtteri Bottas és Sebastian Vettel indul majd, mögöttük pedig a két Renault sorakozik.

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen a mezőny végéről vág neki a futamnak, miután Monzában megkapta a Honda legújabb erőforrását. Rajta kívül Lando Norris és Pierre Gasly is hasonló okok miatt szorult hátulra.

Íme a Forma-1-es Olasz Nagydíj előzetes rajtrácsa:

Forrás: FIA

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!