Verstappen vs. Ocon

Íme az FIA állásfoglalása, szabályos-e a Mercedes

Fotó: Mercedes

Zöld lámpát kapott a Mercedes arra vonatkozóan, hogy a korábban kérdéses radikális felnit használhassák az F1-es Mexikói Nagydíjon.

A  Mercedes felnijén található lyukak a hőáramlást segítik, és sokan ennek tulajdonítják a előnyüket, amellyel az utóbbi versenyeken felül tudtak kerekedni a Ferrarin. A stewardok még a Japán Nagydíjat követően megerősítették, hogy szabályos az istálló fejlesztése.

Azonban a hírek szerint a Ferrari azt tervezte, óvást nyújt be az Amerikai Nagydíjat követően, szerintük ugyanis a versenybírák rosszul értelmezték a szabályt, így az ügyet nem zárták le.

A csapat szerette volna elkerülni azt, hogy egy esetleges óvás beárnyékolja az ünneplésüket, amennyiben megnyerték volna a bajnoki címet, így Austinban nem használták a szóban forgó felnit.

A Mexikói Nagydíj előtt a Mercedes újra állásfoglalást kért a stewardoktól: a szabály értelmezésére kértek megerősítést, arra, hogy a felnijük szabályos, illetve, hogy szükséges-e bármilyen mértékben változtatniuk rajta.

„Ha a Mercedes a köztük és az FIA technikai részlege közötti levelezésben leírt elemet használja, a stewardok megállapítják, hogy az a szabályoknak megfelel –azokban a pontokban, amelyeket a csapat kérelme érintett” – áll az FIA állásfoglalásában.

A stewardok döntése ellen a Ferrari fellebezhet, így az ügy tovább folytatódhat a mexikói hétvégén.

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek