Íme Hamilton reakciója a Vettellel történt ütközésre

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Großer Preis von Aserbaidschan 2017, Sonntag - Steve Etherington, Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője reagált a Sebastian Vettellel történt ütközésre, és elmondta véleményét a rá kiszabott büntetésről is.

Vettel a második helyen haladt a bakui versenyen, amikor a biztonsági autó mögött Lewis Hamilton lefékezett, a német pedig nekiütközött autójának.

Ezt követően Vettel Hamilton mellé húzódott, majd integetés kíséretében ráhúzta az autót a Mercedesre. A versenybírák vizsgálni kezdték az esetet, majd 10 másodperces stop & go büntetést osztottak ki a németre.

Hamilton a futamot követően egyáltalán nem volt bőbeszédű, rövidre fogta kötelező nyilatkozatát az esetről: „Jól vagyok, csak alig várom, hogy hazaérjek. Jó hétvége volt, szereztünk néhány pontot is, ami kulcsfontosságú. Hullámvölgyek.”

Hamilton már a futamon is jelezte, hogy szerinte nagyon kevés a 10 másodperces büntetés, hiszen ez egy szándékos és veszélyes szituáció volt Vettel részéről.

„Nem nagyon érdekel az ütközés Sebbel” – mondta. „Vége, leporoljuk magunkat, és továbblépünk. Azt hiszem, nem ilyen a versenyzői viselkedés. Ez veszélyes vezetés, és ezért 10 másodperces büntetés… Nincs szükség rá, hogy bármi mást mondjak.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!