Imola megállapodott Ecclestone-nal az Olasz GP-ről - F1VILÁG.HU

Imola megállapodott Ecclestone-nal az Olasz GP-ről

HIRDETÉS

Megállapodtak Bernie Ecclestone-nal az Olasz Nagydíj megrendezéséről az imolai versenypálya képviselői – a végleges jóváhagyásra azonban még szükség van az olasz sportszövetség részéről.


Megállapodtak Bernie Ecclestone-nal az Olasz Nagydíj megrendezéséről az imolai versenypálya képviselői – a végleges jóváhagyásra azonban még szükség van az olasz sportszövetség részéről.

A Forma-1-es Olasz Nagydíjat a száguldó cirkusz története során 1 kivétellel mindig Monzában rendezték, a versenypálya azonban komoly financiális problémákkal küzd, Bernie Ecclestone pedig többször utalt rá, ha nem sikerül megállapodniuk, Imolába viszi a versenyt.

A legendás pálya menedzsmentje a legfrissebb hírek szerint már meg is állapodott Ecclestone-nal, az olasz autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani azonban továbbra is a monzai versenyt támogatja, márpedig amíg a szervezet nem adja áldását a váltásra, addig Ecclestone sem tudja teljesíteni a megállapodás rá eső részét.

Az imolai versenypálya képviselői a Brit Nagydíjon is jelen voltak, hogy tovább egyeztessenek a Forma-1 urával.

A Motorsport.com című internetes lap szerint nem kizárt, hogy a két olasz versenypálya rotációs rendszerben látja vendégül a királykategória mezőnyét, ahogy Hockenheim és a Nürburgring tette.

„Bernie pontosan tudja, hogy rendelkezésre állunk” – mondta Uberto Selvatico Estense, az imolai versenyrendezők elnöke.

„El is küldött nekünk egy tervezetet, amit aláírtunk és visszaküldtük neki. Boldogan vendégül látjuk ismét az F1-et.”

„A dolog most Angelo Sticchi Damianin múlik. Azt gondolom, ez egy politikai kérdés. Van egy megállapodásunk Bernie-vel, és már csak a sportszövetség jóváhagyására van szükség.”

„Ha a jövőben nem lesz Forma-1-es Olasz Nagydíj, az csakis Mr. Sticchi Damiani hibája lesz, akik nem engedte ezt a megállapodást.”

Hirdetés

A szakember hozzátette, mihamarabb döntésre lenne szükség, hiszen el kell kezdeniük a 2017-es verseny szervezését.

„Nincs sok időnk dönteni. Persze már dolgozunk, Mr. Sticchi Damiani válasza nélkül is. De maximum decemberig várhatunk. Azt hiszem, ez a határidő. A legjobb viszont az lenne, ha még előtte eldőlne, hogy legyen 1 évünk promótálni a futamot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!