Verstappen vs. Ocon

Internetes közvetítés jöhet a Forma-1-be

Könnyen elképzelhető, hogy hamarosan jó minőségben, az interneten is figyelemmel kísérhetjük majd a Forma-1 eseményeit, az F1 Group ugyanis azt fontolgatja, saját weboldalán is közvetíti majd a versenyhétvégéket.


Könnyen elképzelhető, hogy hamarosan jó minőségben, az interneten is figyelemmel kísérhetjük majd a Forma-1 eseményeit, az F1 Group ugyanis azt fontolgatja, saját weboldalán is közvetíti majd a versenyhétvégéket.

Jelenleg komoly szabályok szerint kell dolgozniuk a királykategória közvetítési jogait birtokló televízióknak, akiknek például meg kell bizonyosodniuk arról is, közvetítéseiket más országokban nem tudják hivatalosan fogni.

Az Autoweek című lap értesülései szerint azonban rövidesen gyökeres változás állhat be a Forma-1 közvetítéseit tekintve, az F1 Group ugyanis azt tervezi, saját weboldalán élőben közvetíti majd a száguldó cirkusz történéseit.

A háttérben már folynak az ezzel kapcsolatos előkészületek, a Forma-1 elöljárói ráadásul gőzerővel dolgoznak azon is, hogy új, exkluzívabb tartalmakat kínáljanak a rajongóknak – ezeket vélhetően fizetős formában teszik majd elérhetővé.

Az Autoweek szerint a tervezett változtatásokra azért sem kell sokat várni, mert a jelenleg 63 televíziós szerződésben 56 lejár 2015 végén: a közvetítési szerződéseket általában három-öt évre kötik. Az Európai Unió úgy rendelkezik, egy televízió maximum öt esztendőre állapodhat meg a közvetítési jogok megszerzését illetően.

Az F1 Group egyébként tavaly februárban írt alá együttműködési megállapodást a Tata Communications nevű vállalattal, mely így a száguldó cirkusz hivatalos technológiai beszállítójává lépett elő.

 

Kapcsolódó cikkek

Ekkor lesz az F1-es időmérő Melbourne-ben

Lewis Hamilton és a Mercedes elsőségével vette kezdetét a 2019-es Forma-1-es idény pénteken, Melbourne-ben. A versenyhétvége szombaton a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel folytatódik.

Whitingot gyászolja a Forma-1 közössége

Tüdőembólia következtében 66 éves korában elhunyt a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting. A száguldó cirkusz versenyzőit és csapatait sokkolta a hír.

Fotók: Megérkezett Melbourne-be a Forma-1!

Bár az Ausztrál Nagydíj hivatalos programja csak pénteken kezdődik meg a szabadedzésekkel, a Forma-1 mezőnye természetesen már ott van Melbourne-ben. Mutatunk is néhány friss fotót az évadnyitó helyszínéről!

Friss hírek