Irvine: Kár, hogy Schumacher volt a csapattársam

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Eddie Irvine, Michael Schumacher volt csapattársa úgy gondolja, a hétszeres világbajnokon kívül bárki mást le tudott volna győzni aktív F1-es versenyzői időszakában.

Eddie Irvine, Michael Schumacher volt csapattársa úgy gondolja, a hétszeres világbajnokon kívül bárki mást le tudott volna győzni aktív F1-es versenyzői időszakában. 

Irvine nemrégiben Vettelről is éles kritikát fogalmazott meg a BBC-nek adott nyilatkozatában, amiért sokan nem zárták a szívükbe őt: az észak-írországi pilóta ezúttal a ’90-es évek erőviszonyairól mondta el véleményét. 

A Ferrarihoz 1996-ban csatlakozott Irvine, összesen 4 szezont teljesített Michael Schumacher csapattársaként, ahol szerinte bárki mást le tudott volna győzni a németen kívül. 

„A Schumacher-rész szívás volt, mert ha bárki más lett volna a csapattársam, az jobb lett volna számomra” – viccelődött. „Szerintem Schumacheren kívül nem sokan voltak jobbak nálam. Schumacher egy teljesen más világ volt.

„Jó lett volna, ha egy Gerhard Berger vagy Jean Alesi van mellettem, mert szerintem őket le tudtam volna győzni” – mondta Irvine a BBC-nek. „De ha a Ferrarinál versenyzel, az egy teljesen más világ. Nem tudjátok elképzelni ezt a szintet.”

„Olyanná válsz, mint egy rocksztár – sokkal több leszel, mint egy sportoló. Hihetetlen az erő, amit a Ferrarihoz való csatlakozás ad, egy kicsit megrészegít az egész.”

„Ha Olaszországban vagyok, most is sokszor ingyen eszem, iszom sok helyen. Az, hogy Forma-1-es versenyző vagy, az egy dolog – ha a Ferrarinál vagy F1-es pilóta, az a csúcs.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek