Irvine: Leclerc sokkal jobb, mint Verstappen - F1VILÁG.HU

Irvine: Leclerc sokkal jobb, mint Verstappen

HIRDETÉS
A Ferrari egykori versenyzője, Eddie Irvine szerint teljesen egyértelmű, hogy Charles Leclerc sokkal jobb versenyző, mint a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen.
Eddie Irvine, Ferrari,

Verstappen 2014-ben, míg Leclerc tavaly debütált a Forma-1-ben: előbbi 7, utóbbi 2 futamgyőzelemnél jár.

Irvine 1996 és 1999 között volt a Ferrari versenyzője, utolsó évében kis híján megnyerte a világbajnokságot, végül azonban alulmaradt Mika Häkkinennel szemben.

Az ír ex-versenyző a minap egy interjúban arról beszélt, Leclerc idei ferraris szereplése lenyűgözte őt, és számára világossá vált az, hogy a monacói sokkal jobb pilóta, mint generációjának másik jeles képviselője, Max Verstappen.

„Számomra nem kétséges. Charles Leclerc jobb versenyző, mint Max Verstappen – sokkal-sokkal jobb” – mondta az egykori Forma-1-es pilóta.

„Sorozatban négy rajtelsőséget szerzett, és még csak nem is az övé volt a legjobb autó a Ferrarival. Verstappen még mindig csinál hülye hibákat, habár pár éve már itt van a Forma-1-ben. Leclerc hibaszázaléka jóval alacsonyabb. És több versenyt is megnyerhetett volna, nemcsak a belgiumit és az olaszországit.”

„Ahogy Charles védekezett Monzában Lewis Hamiltonnal szemben, az őrületes volt. Talán nem volt 100 százalékig tiszta, de hihetetlenül látványos. Charles Leclerc nagyon okos, nagyszerű tehetség és keményen dolgozik. Több potenciált látok benne, mint Verstappenben.”

Irvine említést tett a Ferrarinál eltöltött évekről, amikor Michael Schumacher csapattársaként versenyzett.

„Akkoriban mi egyértelműen felosztottuk a munkát Jean Todt csapatfőnökkel, Ross Brawn technikai igazgatóval, a versenymérnökökkel. 2000-ben ötödszöri nekifutásra Michael végre megnyerte az egyéni világbajnoki címet. Én éppen csak elszalasztottam az előző évben, de a konstruktőri cím már akkor meglett. És nagyszerű sikerek jöttek, a nagyon-nagyon kemény munka eredményei.”

„Michael hihetetlen versenyző volt, túl jó számomra. Különösen a gyors kanyarokban ragyogott. A lassú kanyarokban én sem voltam olyan rossz. Megtanultam, hogyan kell teljesíteni a tempós kanyarokat, ő pedig nagyon megfigyelte azt, hogy én mit csinálok a lassú kanyarokban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!