Ismét kipróbálják az új gumikat a csapatok - F1VILÁG.HU

Ismét kipróbálják az új gumikat a csapatok

HIRDETÉS

A Brit Nagydíj pénteki edzésnapján ismét kipróbálhatják a Pirelli új fejlesztésű abroncsait a Forma-1 csapatai.


A Brit Nagydíj pénteki edzésnapján ismét kipróbálhatják a Pirelli új fejlesztésű abroncsait a Forma-1 csapatai.

A prototípust először a Kanadai Nagydíj szabadedzésein vehette szemügyre a mezőny, az időjárás azonban nem kedvezett a csapatoknak, így azok nem tudtak megfelelő mennyiségű kört megtenni velük.

Silverstone-ban a versenyzők ismét körözhetnek majd az új fejlesztésű gumikkal, melyek karakterisztikájukat tekintve a 2012-es abroncsokra hajaznak – már ami a szerkezetüket illeti.

„Annak érdekében tesszük ezt, hogy lehetőséget adjunk a csapatoknak arra, hogy egy másik pályán is kipróbálják az új abroncsokat, hogy több adatot gyűjthessünk”
– mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

Bár az olasz vállat korábban kizárta annak lehetőségét, hogy az új, Kevlár-merevítésű gumit a Belga Nagydíj előtt élesben is beveti – ehhez ugyanis a csapatok egyhangú beleegyezése szükséges –, készen áll arra, hogy a jövőben ellássa ezekkel az abroncsokkal a csapatokat.

A Pirelli egy új ragasztási eljárással próbálja elejét venni azoknak a futófelület-leválásoknak, melyek a bajnokság első versenyein hátráltattak egyes csapatokat.

A gumigyártó egyébként a hétvégi Brit Nagydíjra a közepes- és kemény keverékű abroncsokkal érkezik majd, ám Hembery szerint így is bőven látnak majd kerékcserét a nézők.

„Tavaly két esős nap után két kerékcserét láttunk száraz körülmények között, idén azonban a gumik lágyabbak, szóval, ha száraz marad az idő, három-négy kiállás is lehet” – mondta.

„A szabadedzések után valamivel pontosabb előrejelzéssel szolgálhatunk majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!