Hírek

Ismét összerúgja a port a Red Bull és a Renault?

Úgy tűnik, újabb nézeteltérés támadt a Red Bull Forma-1-es csapata, valamint motorpartnere, a Renault között.

Úgy tűnik, újabb nézeteltérés támadt a Red Bull Forma-1-es csapata, valamint motorpartnere, a Renault között.

A francia gyártó ügyvezetője, Cyril Abiteboul a minap egy interjúban azt mondta, a Red Bull nem az igazat mondta akkor, amikor azt kommunikálta a közvélemény felé, hogy a megbízhatósági problémák megoldásáig a Renault nem fejleszti V6-os erőforrását.

„Mindenekelőtt szeretném eloszlatni a félreértéseket, mert a motorunk minden hétvégén fejlődik” – mondta Abiteboul a Motorsport.com-nak.

„Azt mondtuk, hogy a megbízhatóság volt a legfőbb kérdés a teljesítmény tekintetében, és pontosan ez a helyzet. Viszont jobb lett a megbízhatóságunk. Épp most fejeztünk be egy programot a próbapadon, a múlt héten, szombaton és vasárnap pedig már valamennyi csapatunk megkapta az eredményeket.”

„Nem fekete és fehér az egész – motorerő tekintetében nem ugrottunk hirtelen a Mercedes szintjére, de apránként fejlődünk. Monacóban újabb előrelépést teszünk, és még többet fejlődünk majd, ha bevetjük az erőforrás harmadik verzióját.”

„A Red Bull – mint mindig – rosszul kommunikál a teljesítményfejlődésünkkel kapcsolatban.”

„Azt azonban garantálni tudom, hogy versenyről versenyre fejlődni fog a motorunk az egész szezon során. Meggyőződésem, hogy tisztességes előrelépéseket teszünk.”

A szakember hozzátette, a Renault az év végére szeretne még közelebb kerülni a Mercedeshez, hogy aztán 2018-ban már egy szinten legyen a németekkel.

„Idén nem fogjuk teljesen lefaragni a hátrányunkat. Úgy véljük, ez a következő évben történhet meg. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy nagyon közel kerülhetünk az idei szezon során.”

„Már elég konkrét elképzeléseink vannak a jövő évi motorral kapcsolatban, a célunk pedig az, hogy teljesen felzárkózzunk a következő idényben.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Az Indy 500-as szereplés helyrerázza lelkileg Fernando Alonsót, ami segíti majd őt abban, hogy a Forma-1-be visszatérve a lehető legjobb…