Jackie Stewart: Vettel már túlvan a fénykorán

Fotó: Rolex
SILVERSTONE 70TH ANNIVERSARY PARADE ATMOSPHERE Sir Jackie Stewart and Nico Rosberg

Jackie Stewart szerint Sebastian Vettel már túlvan „fénykorán”, és az idei kudarcok után nagyon nehéz lesz visszatérnie régi formájához.

Vettel idén számos hibát elkövetett a versenypályán, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy alulmaradjon a világbajnoki küzdelemben Lewis Hamiltonnal szemben.

A volt F1-es pilóta, Jackie Stewart szerint Vettel továbbra is nagy tehetség, azonban idén nem volt jellemző rá az a tiszta gondolkodás, ami karrierje kezdetén.

„Született tehetség volt, most pedig vannak ezek az ütközések…” – nyilatkozta a Bild című lapnak.

„Nem hibáztathatsz mindig mást” – folytatta. „Ha valaki a világbajnoki címért küzd, és látja, hogy problémás lehet a manőver, akkor oda nem szabad beszúrni. Várni kell a megfelelő pillanatra.”

Stewart szerint Vettel már „túllépett a fénykorán”, ám Hamilton továbbra is remek szereplést nyújt.

„Ő egy nagyon jó versenyző, nagyon érzelmes és technikailag talán még mindig a legjobb, de már nincs meg benne az a 100%-ig tiszta gondolkodás.”

Stewart úgy gondolja, az idén történtektől függetlenül Vettel jövőre visszavághat Hamiltonnak, azonban nem lesz könnyű dolga.

Nehezebb lesz neki visszajönnie, mert egy ilyen szezon után kritikusabb vagy magaddal szemben, hogy mi az, amit tenni akarsz, és mi az, amit nem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!