Jackie Stewart: Vettel már túlvan a fénykorán

Fotó: Rolex
Fotó: Rolex

Jackie Stewart szerint Sebastian Vettel már túlvan „fénykorán”, és az idei kudarcok után nagyon nehéz lesz visszatérnie régi formájához.

Vettel idén számos hibát elkövetett a versenypályán, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy alulmaradjon a világbajnoki küzdelemben Lewis Hamiltonnal szemben.

A volt F1-es pilóta, Jackie Stewart szerint Vettel továbbra is nagy tehetség, azonban idén nem volt jellemző rá az a tiszta gondolkodás, ami karrierje kezdetén.

„Született tehetség volt, most pedig vannak ezek az ütközések…” – nyilatkozta a Bild című lapnak.

„Nem hibáztathatsz mindig mást” – folytatta. „Ha valaki a világbajnoki címért küzd, és látja, hogy problémás lehet a manőver, akkor oda nem szabad beszúrni. Várni kell a megfelelő pillanatra.”

Stewart szerint Vettel már „túllépett a fénykorán”, ám Hamilton továbbra is remek szereplést nyújt.

„Ő egy nagyon jó versenyző, nagyon érzelmes és technikailag talán még mindig a legjobb, de már nincs meg benne az a 100%-ig tiszta gondolkodás.”

Stewart úgy gondolja, az idén történtektől függetlenül Vettel jövőre visszavághat Hamiltonnak, azonban nem lesz könnyű dolga.

Nehezebb lesz neki visszajönnie, mert egy ilyen szezon után kritikusabb vagy magaddal szemben, hogy mi az, amit tenni akarsz, és mi az, amit nem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek