Verstappen vs. Ocon

Jackie Stewart: Vettel már túlvan a fénykorán

Fotó: Rolex

Jackie Stewart szerint Sebastian Vettel már túlvan „fénykorán”, és az idei kudarcok után nagyon nehéz lesz visszatérnie régi formájához.

Vettel idén számos hibát elkövetett a versenypályán, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy alulmaradjon a világbajnoki küzdelemben Lewis Hamiltonnal szemben.

A volt F1-es pilóta, Jackie Stewart szerint Vettel továbbra is nagy tehetség, azonban idén nem volt jellemző rá az a tiszta gondolkodás, ami karrierje kezdetén.

„Született tehetség volt, most pedig vannak ezek az ütközések…” – nyilatkozta a Bild című lapnak.

„Nem hibáztathatsz mindig mást” – folytatta. „Ha valaki a világbajnoki címért küzd, és látja, hogy problémás lehet a manőver, akkor oda nem szabad beszúrni. Várni kell a megfelelő pillanatra.”

Stewart szerint Vettel már „túllépett a fénykorán”, ám Hamilton továbbra is remek szereplést nyújt.

„Ő egy nagyon jó versenyző, nagyon érzelmes és technikailag talán még mindig a legjobb, de már nincs meg benne az a 100%-ig tiszta gondolkodás.”

Stewart úgy gondolja, az idén történtektől függetlenül Vettel jövőre visszavághat Hamiltonnak, azonban nem lesz könnyű dolga.

Nehezebb lesz neki visszajönnie, mert egy ilyen szezon után kritikusabb vagy magaddal szemben, hogy mi az, amit tenni akarsz, és mi az, amit nem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek