Japán versenyző ülhet a Toro Rossóba - F1VILÁG.HU

Japán versenyző ülhet a Toro Rossóba

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóhírek szerint már idén részt vehet egy Forma-1-es szabadedzésen a jelenleg a japán Super Formula sorozatban szereplő Jamamoto Naoki.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 28: Daniil Kvyat driving the (26) Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during practice for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 28, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZSMMMKMD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A japán versenyző tavaly megnyerte a sorozatot, és jelenleg is élen áll a bajnoki összetettben, jelenleg pedig rendelkezik a Forma-1-es szerepléshez szükséges szuperlicenc-pontokkal.

Jamamoto egyébként 31 éves, Ázsián kívül soha nem versenyzett még máshol, a Super Formula sorozatot először 2013-ban nyerte meg, de győzedelmeskedett a japán Super GT bajnokságban is.

Természetesen a rutinos versenyző a Honda támogatását élvezi, és jó esély van rá, hogy az idei Japán Nagydíj első szabadedzésén ki is próbálhatja magát F1-es versenyautóban, méghozzá a Toro Rosso csapatának színeiben.

A Honda egyébként többször világossá tette, szeretné, ha hamarosan ismét lenne japán versenyzője a Forma-1-nek. A nemzetet utoljára Kobajasi Kamui képviselte a száguldó cirkuszban, utoljára 2014-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!