Jelentős átszervezések a Caterhamnél - F1VILÁG.HU

Jelentős átszervezések a Caterhamnél

HIRDETÉS

Strukturális átszervezésének részeként több mint 40 munkavállalójától vált meg nemrégiben a Caterham Forma-1-es csapata.


Strukturális átszervezésének részeként több mint 40 munkavállalójától vált meg nemrégiben a Caterham Forma-1-es csapata.

A gárda nemrégiben új tulajdonos kezébe került, a svájci és közel-keleti befektetők pedig Colin Kolles tanácsadót, valamint Christijan Albers csapatfőnököt bízták meg a leafieldi kiscsapat irányításával.

Az új vezérkar célja, hogy biztosítsa a Caterham hosszabb távú jövőjét a Forma-1-ben, ennek részeként pedig jelentős átszervezéseket hajtottak végre a közelmúltban. Az istálló jelentősen csökkentette személyzetének létszámát.

Távozni kényszerült a csapattól például Graham Watson csapatmenedzser, Gerry Hughes pályaműveletekért felelős vezető, valamint Jody Eggington technikai igazgató-helyettes.

A Caterham csütörtök délelőtt hivatalos sajtóközlemény adott ki, melyben leírta, a létszámleépítés kulcsfontosságú volt annak érdekében, hogy biztosítani tudják az alakulat Forma-1-es jövőjét.

Az angliai székhelyű alakulat emellett több új szakembert is kinevezett vezető pozíciókba: Albers munkáját például Manfredi Ravetto segíti majd általános menedzserként, míg ügyvezetőként Simon Shinkins tevékenykedik a folytatásban.

A Ferrari korábbi logisztikai vezetője, Miodrag Kotur is csatlakozott az istállóhoz, ő a távozó Watson helyét vette át, míg a pályaműveletekért felelős vezető Gianluca Pisanello lett.

A technikai igazgatói feladatokat 2014-ben és 2015-ben John Iley látja el.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!