Jelentős átszervezések a Renault F1-es csapatánál

Fotó: Renault
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19. Azerbaijan Grand Prix, Saturday 27th April 2019. Baku City Circuit, Azerbaijan. Hülkenberg
Komoly változtatásokat hajtott végre csapaton belül a Renault annak érdekében, hogy mihamarabb javítani tudjon teljesítményén – a francia istálló egy, korábban a Ferrarinál és a Mercedesnél is dolgozó szakembert is szerződtetett.

Christophe Mary 1994 és 2007 között volt vezető pozícióban a Ferrari motorrészlegén, majd hasonló szerepkörben később négy éven át dolgozott a Mercedes F1-es csapatánál. A szakember augusztus 1-jén kezdi meg a munkát a Renault Viry-i központjában.

Mary mérnökigazgató lesz a Renault-nál, felettese az istálló motorrészlegének vezetője, Remy Taffin lesz.

A hosszú ideje a Renault-nál dolgozó Stephane Rodriguez is új szerepet kap: ő projekt- és beszerzési igazgatóként dolgozik tovább.

A francia istálló bejelentette azt is, a kasztnin dolgozó osztályon belül is változtatásokat hajt végre: a Mercedestől tavaly érkező Matthew Harman mérnökigazgatóként folytatja tevékenységét Enstone-ban, az ő felettese Nick Chester technikai igazgató lesz.

A Renault számára nehezen indult a 2019-es idény: a csapat abban bízott, sikerül közelebb kerülniük a három élcsapathoz, ám jelenleg csupán a konstruktőri tabella 7. helyét foglalják el.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS