Jelentős átszervezések történtek a Ferrarinál

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Változtatásokat hajtott végre a Ferrari Forma-1-es csapatán belül az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto annak érdekében, hogy mihamarabb ismét futamgyőzelmekért harcolhassanak a királykategóriában.

Binotto januárban vette át Maurizio Arrivabene helyét a csapatfőnöki székben: a szakember korábban technikai igazgatóként tevékenykedett, első dolga pedig az volt, hogy átalakításokat hajtson végre a csapat struktúráján.

„Január óta átszerveződtünk. Nincs már meg az a híres klasszikus horizontális struktúra” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak.

„2021 már itt van a kanyarban az új szabályokkal, az autók radikálisan eltérőek lehetnek, és jön a költségvetési plafon, mely arra kötelez minket, hogy felülvizsgáljunk bizonyos gyártási folyamatokat.”

„Kineveztünk négy-öt olyan figurát, melyek mértékadóvá váltak számomra a különböző területeken.”

Binotto nem részletezte, kikről is van szó, ám úgy tudni, Laurent Mekies a pályaműveletekért felel, Enrico Cardile a kasztnival, David Sanchez az aerodinamikával, Enrico Gualtieri pedig a motorral kapcsolatos munkákat felügyeli.

A Ferrari számára kiábrándítóan indult az idei szezon, Binotto pedig azt mondja, még nem tartanak ott, hogy méltó ellenfelei legyenek a Mercedesnek. A szakember azt mondja, a ’90-es évek közepéhez hasonlítja a jelenlegi időszakot.

„Én az 1996/97-es Ferrarihoz hasonlítom a dolgokat. Egy fejlődő csapat szolid alapokkal. Túl fiatal és éhes csapat vagyunk. Számos hasonlóságot látok. Van vízió, vágy, szenvedély és tehetség.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!