Megosztás:

Jelentős fejlesztéseket visz pályára a Williams a Ringen

A hétvégi Magyar Nagydíjat pont nélkül zárta a csapat.
A hétvégi Magyar Nagydíjat pont nélkül zárta a csapat. © Williams F1 Team

Jelentősnek mondható fejlesztéseket próbál ki a hungaroringi Forma-1-es teszten a Williams csapata.

A királykategória mezőnye a Magyar Nagydíjat követően, kedden és szerdán vendégeskedik Mogyoródon, nálunk tartják ugyanis a második idényközi tesztet.

A gyakorláson természetesen minden csapat próbálgatja újításait, a Williamsnél pedig elárulták, jelentős fejlesztéseket visznek pályára.

A brit istálló jelenleg 5. a konstruktőri pontversenyben, ám a csapatnál jól tudják, javítaniuk kell teljesítményükön, ha a Toro Rosso előtt akarnak maradni.

Az istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe csatlakozása óta igyekszik megfigyelni azokat a területeket, melyeken javulást lehetne elérni, és a Hungaroringen számos új elem felkerül majd a Williams autójára.

Bár Lowe elárulta, túlzás lenne „B-specifikációjú” autónak nevezni a fejlesztésekkel felvértezett versenygépet, azt elismerte, hogy az újítások fontosak lehetnek a Williams számára az év második felében – és még 2018-ban is.

„Van néhány meglehetősen jelentős újítás, amit kipróbálunk” – mondta a szakember.

„Érdekes dolgokat viszünk pályára a kutatás és fejlesztés szempontjából. Néhány elem releváns az idei év szempontjából is, de vannak olyan dolgok, melyeket meg kell tanulnunk és meg kell értenünk a jövő év szempontjából. Szóval fontos munka zajlik.”

Az F1Világ úgy tudja, a Williams egy új váltót is tesztel a Hungaroringen.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Magyar Nagydíjat követően kedden Valtteri Bottast, Max Verstappent és Stoffel Vandoorne-t is...

Hozzászólások

( komment)