Hírek

Jenson Button az élen Barcelonában

A McLaren versenyzője, Jenson Button áll az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának nyitónapján, Barcelonában. A britet Perez, valamint Grosjean követi.


A McLaren versenyzője, Jenson Button áll az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának nyitónapján, Barcelonában. A britet Perez, valamint Grosjean követi.

Az előszezon utolsó tesztsorozata vette kezdetét csütörtökön Barcelonában, ahol tíz csapat folytatta az elmúlt héten megkezdett munkát.

Az első tesztnap délelőttjén a McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button bizonyult a leggyorsabbnak: a brit pilóta 27 kör megtételét követően áll az élen 1:23.510-es köridejével, melyet a Pirelli kemény keverékű abroncsaival ért el.

Buttont a Sauber versenyzője, Sergio Perez követi, kinek hátránya 3 tizedmásodperc jelenleg. A mexikói tehetség autója közvetlenül a leintés előtt megállt a pályán, ám mint kiderült, csupán az üzemanyag fogyott ki a C31-es versenygépből. Eddigi legjobbját egyébként a közepes keverékű gumikkal érte el.

A visszatérő Lotus színeiben ma Romain Grosjean folytatja a felkészülést. A francia pilóta 36 kört tett meg délelőtt, és közel fél másodperces hátránnyal egyelőre harmadik.

Negyedikként Nico Rosberg zárt a Mercedesszel, alig 1 ezreddel megelőzve a red bullos Mark Webbert. Őket Jean-Eric Vergne követi, míg a Force India versenyzője, Paul di Resta a hetedik helyen áll.

A Ferrarinál Felipe Massa kezdte meg ma a munkát: a brazil versenyző 45 kört tett meg Barcelonában, és egyelőre a nyolcadik helyen áll 8 tizedmásodperces hátrányban.

Habár a Caterhamnél ma és holnap eredetileg Heikki Kovalainen ült volna autóba, a finn ételmérgezés miatt nem tudta vállalni a munkát csütörtökön. A csapat tesztprogramja tehát annyiban változott, hogy az első két napon Vitaly Petrov rója a köröket a CT01-es versenygéppel.

Az orosz a délelőtt legszorgalmasabbjának bizonyult, hiszen 67 kört tett meg a közel 4 és fél km-es pályán.

A sort egyelőre a williamses Pastor Maldonado zárja, kinek hátránya 2 másodperc az élen álló Buttonnal szemben.

A tesztprogram 14 órakor folytatódik Barcelonában, és egészen délután 5 óráig tart majd. Ezt követően természetesen jelentkezünk majd részletes tesztösszefoglalónkkal.

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
A Forma-1-es csapatfőnök szerint idén sokkal kiélezettebb küzdelmet láthatunk majd az élen, mint az elmúlt esztendőben – a jelenlegi erőviszonyokat…