Hírek

Jerezben debütál a Red Bull vadonatúj autója

A Red Bull Racing vadonatúj RB4-es kódszámot viselő versenyautója a tervek szerint január első nagyobb tesztprogramján, a spanyolországi Jerezben debütál.

A Red Bull Racing vadonatúj RB4-es kódszámot viselő versenyautója a tervek szerint január első nagyobb tesztprogramján, a spanyolországi Jerezben debütál.

Az osztrák tulajdonban lévő gárda bízik benne, hogy az új autó jóval megbízhatóbb lesz elődjénél, különösen azok után, hogy Geoff Willis is csatlakozott a csapathoz, aki kiválóan össze tud dolgozni az RB4-es főtervezőjével, Adrian Newey-val.

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner a Forma-1 hivatalos weboldalán megerősítette, a tervek szerint a jövő év első nagyobb tesztprogramján – melyre január 14. és 16. között kerül sor Jerezben – mutatkozik be az új autó.

“Az RB4-es a tervek szerint január harmadik hetében gördül először pályára” – mondta a szakember, aki optimistán látja a jövőt, és bízik benne, hogy csapata harcba tud majd szállni motorpartnerével, a Renault-val.

“2007-ben körülbelül 24 pontot dobtunk el magunktól gyenge megbízhatóságunk miatt. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor akár közelebb is kerülhettünk volna a Renault-hoz, és a Williams istálló előtt is végezhettünk volna a konstruktőrök versenyében” – magyarázta Horner.

“Éppen ezért a magbízhatóság javítása a legfőbb célunk a 2008-as idényre. Minden esélyünk megvan arra, hogy megszorongassuk beszállítónkat, a Renault-t a jövő évben.”

Horner továbbá cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a Red Bull tárgyalásban állt volna a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval egy esetleges 2008-as szerződés reményében.

“Ránk nézve nagyon hízelgő, hogy szóba hozták Fernandót a csapattal, ez is mutatja, hogy a Red Bull Racing hatalmas fejlődést ért el az elmúlt időben, és még egy kétszeres világbajnok számára is jó választás lehetne” – mondta.

“Azonban azóta, hogy a nyáron bejelentettük jövő évi versenyzői felállásunkat, ragaszkodtunk Markhoz és Davidhez. Remek munkát végeztek a 2007-es idényben, és továbbra is ők alkotják az egyik legerősebb párost a Forma-1-ben.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ross Brawnt aranysúlyban lehet mérni. Amennyit az ő irányítása alatt kihoztak a Benettonból 1994-95-ben, majd a Ferrariból az ezredforduló éveiben,…