Jerezben hullt le a lepel az új Toro Rossóról

Az első előszezoni teszt helyszínén, Jerezben mutatta meg 2014-es versenyautóját a nagyközönségnek a Toro Rosso Forma-1-es csapata. A faenzai kiscsapat idén a Jean-Eric Vergne – Daniil Kvyat párossal száll harcba.Az első előszezoni teszt helyszínén, Jerezben mutatta meg 2014-es versenyautóját a nagyközönségnek a Toro Rosso Forma-1-es csapata.

A faenzai kiscsapat idén már a nagytestvér Red Bull Racinghez hasonlóan a Renault motorjaival vág neki az F1-es küzdelmeknek, versenyautóit pedig Jean-Eric Vergne, valamint a Daniel Ricciardót váltó Daniil Kvyat terelgeti majd.

A Forma-1 új szabályai miatt az STR9-es versenygép természetesen jelentősen eltér elődjétől: bár a legnagyobb változást kétségkívül az 1,6 literes V6-os turbómotorok érkezése jelenti, aerodinamikai fronton is nagyot fordult a világ.

„A 2014-es szezon több szempontból nagyon érdekes lesz” – mondta Franz Tost, az istálló csapatfőnöke.

„Új orrot, új oldalszekrényt, és új szárnyakat kellett terveznünk – korábban soha nem kezdtünk még bele a tervezésbe ennyire korán. Az oldalszekrények nagyobbak, mint a múltban, hiszen helyet kellett találnunk a légbeömlőknek. A csapat jó munkát végzett, hiszen úgy tudtuk elhelyezni ezeket, hogy nem veszítettünk az aerodinamikai teljesítményből.”

„Soha nem dolgoztunk még olyan keményen, mint az elmúlt hetekben. A csapat hajnali 2-ig a gyárban volt, hogy befejezzük az autót, és végül sikerült.”

A gárda új autóját holnap Vergne viszi majd pályára, szerdára pedig átadja a volánt újonc csapattársának, Kvyatnak. Ők egyébként múlt héten, Misanóban már kipróbálhatták az új masinát.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!