Jersey City adhat otthont az Amerikai Nagydíjnak

Bár a múlt héten még az a hír járta, hogy visszatérhet a mezőny Indianapolisba, a hét elején olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint megvalósulhat Bernie Ecclestone álma, és New Yorkba költözhet az Amerikai Nagydíj.Bár a múlt héten még az a hír járta, hogy visszatérhet a mezőny Indianapolisba, a hét elején olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint megvalósulhat Bernie Ecclestone álma, és New Yorkba költözhet az Amerikai Nagydíj.

Jersey City turisztikai igazgatósága ugyanis egy előrehaladott tervvel állt elő, miszerint a Liberty State Parkban alakítana ki egy 5.8 kilométer hosszúságú versenypályát, melynek szinte minden pontjáról jól látható lenne a híres Szabadság-szobor.

A szervezők ennél tovább mentek, és azt is megerősítették, hogy egy éjszakai versenyt is el tudnának képzelni, háttérben a New York-i felhőkarcolókkal. A pálya a tervek szerint már 2012-ben helyet adhatna az Amerikai Nagydíjnak, ha az illetékes hatóságok mindenre rábólintanak.

A Jersey City névre hallgató verseny szervezői egy öt évre szóló szerződést szeretnének kötni a Formula One Managementtel, ami biztosítaná, hogy a befektetés megtérülne.

Az ötlet azonban nem tetszik mindenkinek, a Liberty State Parkot felügyelő szerv szerint az egész nonszensz, és a vezetés már nemtetszésének is hangot adott Jersey City polgármesterének, Jerramiah Healy-nak.

A legnagyobb problémát abban látják az ellenzők, hogy egy ilyen befektetés megtörüléséhez nyilvánvalóan mindenki azon lenne, hogy állandó versenyeket rendezzenek a zöldövezetben, így a Liberty State Parkot akár Liberty Race Track-re is át lehetne keresztelni.

A polgármester már tárgyal a versenypálya megépítését ellenző szerv vezetésével, ám elmondta, hogy egyelőre még csak korai fázisban vannak, így érdemben nem tud nyilatkozni az ügyről.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!