Jócskán átalakul a szezonnyitóra az új Ferrari

Komoly változásokon megy még keresztül az első versenyig a Ferrari Forma-1-es csapatának ma bemutatott új autója.


Komoly változásokon megy még keresztül az első versenyig a Ferrari Forma-1-es csapatának ma bemutatott új autója.

Az F138-as kódjelet viselő modellről ma hullt le a lepel Maranellóban, a gárda pedig jövő héten Jerezben meg is kezdi vele a munkát.

Simone Resta, a gárda főtervező-helyettese elárulta, meggyőződése, hogy sikerült sokat fejlődniük a tél folyamán, és abban is biztos, hogy az előszezoni tesztek során tovább javíthatnak autójuk teljesítményén.

„Az az autó, amivel Melbourne-ben versenyezni fogunk, nagyban eltér majd attól, amit ma bemutattunk, illetve, amivel pályára gurulunk az első teszten” – mondta a szakember.

„Az elmúlt néhány hétben sokat fejlődtünk, és tovább javíthatunk az autó fejlesztésén, ami garancia arra, hogy az F138-as Melbourne-ben teljesen más lesz majd, mint az első teszten – és remélhetőleg gyorsabb is.”

„Eddig meglehetősen elégedett vagyok az autóval, elég nagy hátrányt kellett ledolgoznunk, ezt nem tagadhatjuk. De úgy gondolom, minden területen jó munkát végeztünk, megpróbáltuk kiküszöbölni az autó elődjének gyenge pontjait.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!